Pipe Mountain Coaster, Revelstoke Mountain Resort, BC

The Pipe Mountain Coaster, Revelstoke Mountain Resort

In dit blog wil ik je even alert maken op de The Pipe Mountain Coaster in Revelstoke Mountain Resort, want alleen deze supertoffe attractie is absoluut al een bezoek aan Revelstoke Mountain Resort waard!

Revelstoke Mountain Resort is natuurlijk een populaire bestemming als je in de omgeving van Revelstoke bent. In de zomer is het er heerlijk wandelen, ’s winters is het er een wintersportparadijs.

Pure sensatie met de Pipe Mountain Coaster, Revelstoke Mountain Resort

Adrenalinejunkies, zet je schrap, want dit ga je gaaf vinden! De Pipe Mountain Coaster is een mini-achtbaan die zal zorgen dat het zweet in je handen staat. Bovenop de berg begint de rit met een starthek, waarna je met maximaal 42 kilometer per uur naar beneden scheurt. In het parcours van maar liefst 1,4 kilometer aan bochten leg je in totaal een hoogteverschil af van 279 meter.

Het traject loopt langs skipistes en draait en draait door het bos tot aan de finish in het Resort Village. De rit is zeker niet alleen voor waaghalzen, want de unieke karretjes zijn zodanig ontworpen dat je er ook ‘in tandem’ op kan zitten. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor ouders met kinderen. Bovendien heb je 100% controle over hoe snel je naar beneden roetsjt.

Ga je voor de full speed, dan kan ik je garanderen dat je witte knokkels hebt van het knijpen in de handvatten.

En sensatie gaat natuurlijk gepaard met eetlust. De Revelation Lodge is dan de aangewezen plek voor een goede brunch of lunch. Ontspan op het zonovergoten terras dat een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de vallei, vlak naast de Pipe Mountain Coaster.

Er gaat niets boven een sensatie rit naar het werk van een eetlust. Ontspan op het zonovergoten terras buiten en genieten van het panoramisch uitzicht over de Monashee Mountains en de Columbia River.

Uiteraard is de attractie tijdens het winterseizoen gesloten. Bekijk de website van Revelstoke Mountain Resort voor meer informatie.

Pipe Mountain Coaster #2

In de zomer van 2023 wordt het plezier verdubbeld. Momenteel wordt namelijk de laatste hand gelegd aan een tweede Pipe Mountain Coaster traject. Deze route neemt je mee in een spannende rit door twee tunnels en gaat door een van de mooiste stukjes van British Columbia’s inlandse gematigde regenwoud.

Belangrijke regels gondelbaan Revelstoke

 • Toegang tot de lagere gondel is inbegrepen bij je ticket voor The Pipe.
 • Tickets worden niet terugbetaald en zijn niet overdraagbaar.
 • Om alleen te rijden moet je 8 jaar of ouder zijn, en 1 meter of langer. Maximaal gewicht per kar is 118 kg, want anders verbuigt de rail. Minimumleeftijd om een kind te begeleiden is 16 jaar. Passagiers moeten 3 tot 12 jaar oud zijn en minimaal 96 cm lang. Passagiers mogen niet groter zijn dan de schouders van de bestuurder. Er geldt geen maximale lengte voor alleenrijders.
 • Handapparatuur zoals telefoons en actiecamera’s zijn niet toegestaan. Als je een actioncam wilt gebruiken, moet je een borstharnas of headmount gebruiken.
 • Een maximumsnelheid van 42 km/u wordt beheerd door een rem om vooruit te gaan en een centrifugaalrem.
 • Rijders moeten over voldoende fysieke behendigheid, vaardigheid en kennis beschikken om de coaster veilig te besturen.
 • Het is mogelijk dat de Pipe Mountain Coaster tijdelijk moet worden geschorst of gesloten tijdens regen, onweer, bliksem of harde wind. De attractie gaat weer open zodra de veiligheid kan worden gegarandeerd.
 • Rijders moeten te allen tijde hun veiligheidsgordel dragen en hun armen en benen binnen het karretje houden.
 • De karretjes mogen niet stoppen of met elkaar in contact komen op de baan. Rijders moeten een minimale afstand van 40 meter houden tot andere karts.
 • Maximaal twee rijders per kar – elke rijder moet een ticket kopen.
 • Roken of dronkenschap is niet toegestaan tijdens het berijden van de Mountain Coaster.
 • De Pipe wordt afgeraden voor zwangere vrouwen en personen met reeds bestaande nek- of rugklachten.
 • Honden zijn niet toegestaan in de gondel.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Veelgestelde vragen

Hoe lang is de Pipe Mountain Coaster rodelbaan?

De Pipe Mountain Coaster is een gezinsvriendelijke attractie met een lengte van 1,4 kilometer over de pistes van het Revelstoke Mountain Resort. Tijdens de rit kun je je eigen snelheid bepalen, maar je kunt de rem ook loslaten en tot wel 42 kilometer per uur gaan! De rit duurt, afhankelijk van je snelheid, ongeveer 5 minuten.

Hoe werkt de Pipe Mountain Coaster?

De rodelbaan van Revelstoke is in feite een metalen baan die bestaat uit een monorail. Deze monorail draait met een bochtig parcours van de berg naar beneden. De rijders stappen in een soort kart, waarin ze zichzelf vastgespen. In de kart glijden ze door middel van de zwaartekracht naar beneden. Sommige delen van de route zijn iets steiler, maar je hoeft niet bang te zijn, want je kunt de kart onderweg zelf afremmen als het je te hard gaat.

Hoe snel gaat de Pipe Mountain Coaster?

42 kilometer per uur. Wanneer je geen gebruik maakt van de rem, kun je een topsnelheid behalen van wel 42 kilometer per uur.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies