Provinciale parken: gratis met de Parks Canada Discovery Pass 2017?

provinciale parken nationale parken Discovery Pass 2017

Met de gratis Parks Canada Discovery Pass 2017 heb je natuurlijk een geweldige gelegenheid om gratis de Nationale parken van Canada te verkennen. En dat trekt dit jaar bezoekers van over de hele wereld naar de Canadese parken. Let echter op: voor de provinciale parken gelden andere regels.

Voordat je echter voor verrassingen komt te staan….zorg er goed voor dat je op de hoogte bent van het verschil tussen de nationale en provinciale parken. De Discovery Pass 2017 geldt namelijk alleen in de Nationale parken. Het kan dus goed dat je in de provinciaal park wel voor de toegang moet betalen.

Het verschil tussen nationale en provinciale parken in Canada

Er is een verschil tussen de nationale parken (Parks Canada) en andere vormen van parken in Canada. De nationale parken worden onderhouden door de federale overheid, terwijl de provinciale parken worden onderhouden door de verschillende provincies. En dat betekent dus dat ze beheerd worden door compleet andere organisaties.  Zo worden de provinciale parken in bijvoorbeeld Ontario beheerd door Ontario Parks en de provincial parks in British Columbia door BC Parks.

Het 150 jarig jubileum van Canada is een nationale aangelegenheid en dus geldt de Discovery Pass 2017 alleen voor de nationale parken. Houd er dit jaar dus rekening mee dat wanneer je een park bezoekt, dat het goed mogelijk is dat je voor de entree moet betalen. Verzeker je er zelf dus eerst van of het gaat om een provinciaal park of een nationaal park, alvorens je het bezoekt.

Hoe weet je of je een provinciaal of nationaal park bezoekt?

Parks Canada beheert 39 nationale parken, drie National Marine Conservation Areas, 171 National Historic Sites, 1 National Urban Park en 1 National Landmark. Daarnaast zijn er dus nog talloze parken en historische plekken die door de provincies worden beheerd.  Je herkent de verschillende parken aan het logo, ofwel dat van Parks Canada, ofwel aan het provinciale logo, zoals bijvoorbeeld BC Parks.

provinciale parken nationale parken Parks Canada provinciale parken nationale parken BC Parks

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies