Royal Botanical Gardens, Burlington, Ontario

Royal Botanical Gardens Burlington Ontario

De inwoners van Toronto en omgeving hebben vanaf 23 juni 2018 weer een nieuwe plek om te zonnebaden en van de zon te genieten, maar vooral van de prachtige rozentuin. Vanaf deze maand openen namelijk de Royal Botanical Gardens (RBG) in Burlington opnieuw hun deuren.

Eindelijk, na een jaar lang van aanleg en voorbereidingen kunnen de eerste bezoekers dit walhalla voor bloemenliefhebbers bewonderen. In feite is het park al 50 jaar oud, maar werd eind 2016 gesloten omdat er vaak plantenziektes voorkwamen.

Met gewastechnologie  is het nu mogelijk om ziektebestendige rassen in het park te showen. Het park beslaat een oppervlakte van twee hectare groen en zal een spectaculaire verzameling van rozen en planten bevatten.

Geschiedenis Royal Botanical Gardens

De Royal Botanical Gardens werden in 1964 ontworpen en tussen 1965 en 1967 aangelegd. In 1974 werd Turner Pavilion Teahouse gebouwd en het park groeide in populariteit. Je kan het een beetje zien als de Keukenhof in Nederland.

Nadat cosmetische pesticiden in 2009 werden verboden, leden de laatste jaren veel planten en bloemen steeds vaker onder plantenziekten, waardoor het aantal bezoekers rap afnam. Eind 2016 werd besloten het park tijdelijk te sluiten en sindsdien is er met man en macht gewerkt om het park te voorzien van gewassen die bestendiger zijn tegen ziekten.

Aanleg van de rozentuinen

De ​​volledige rozentuin is helemaal opnieuw aangelegd. De sleutel tot het voortbestaan ​​van de nieuwe rozentuin is de toevoeging van specifieke planten rondom de rozen, die een positieve invloed hebben op de gezondheid van de rozen. Deze planten trekken insectensoorten aan die de rozen beschermen tegen ongedierte en ziektes.

De rozentuin is ook uitgerust met een geavanceerd irrigatiesysteem en bodemcultuur, zodat de rozentuin onder optimale omstandigheden kan voortbestaan en weerbaar is.

De rozenperken van de Royal Botanical Gardens kunnen worden bekeken via een netwerk van brede wandelpaden. In het park staan bankjes, picknicktafels en overkappingen waar je lekker kan ontspannen van de heerlijke rustgevende entourage.

De officiële openingsdatum van de vernieuwde Rose Garden is 23 juni 2018. Een bezoek aan het park is leuk als uitstapje vanuit Toronto of als je onderweg naar de Niagara watervallen bent. Bij een bezoek aan de Royal Botanical Gardens is het gebruikelijk een kleine donatie te doen om te voorzien in het onderhoud van het prachtige park.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies