Milieugroep wil Salish Sea op Werelderfgoedlijst

Salish Sea orka Vancouver Island

Een milieugroep vraagt ​​de Verenigde Naties om de het Canadese deel van de Salish Sea eenzelfde status te geven als het Great Barrier Reef en de Egyptische piramides.

De Salish Sea Trust heeft de aanvraag ingediend bij de VN. Indien de aanvraag wordt toegekend, zou het Canadese deel van de Salish Zee een World Heritage Site worden.

De Salish Sea omvat de wateren rond de Lower Mainland, Vancouver Island en het noordwestelijke deel van de Strait of Washington.

De unieke natuur en cultuur van de Salish Sea

De speciale status zou bijdragen aan het behoud van het gebied. De unieke natuur, de aanwezigheid van de verschillende soorten walvissen en de onderwaternatuur zijun belangrijk om te conserveren voor het nmageslacht, net zoals de vele First Nations culturele bezienswaardigheden.

Zodra een plek of regio is aangewezen als World Heritage Site, profiteren het lokale toerisme, de dienstensector en de omliggende omgeving mee van de toegekende status. Bovendien wordt de overheid hiermee gedwongen om de omgevingsstandaarden op een hoog niveau te handhaven.

Laurie Gourlay, hoofd van de Salish Sea Trust, hoopt op toewijzing van de status: “Het zal de autoriteiten dwingen om de problemen van de 113 bedreigde soorten in het gebied aan te pakken. De orkapopulatie in het zuidelijke deel van de Salish Sea is slinkende, wat een waarschuwing is voor de aftakeling van de gezondheid van het gebied.

2017-03-14T19:23:58+00:00

Leave A Comment