Salish Sea moet op Werelderfgoedlijst volgens milieugroep

Salish Sea orka Vancouver Island

Een milieugroep vraagt ​​de Verenigde Naties om de het Canadese deel van de Salish Sea eenzelfde status te geven als het Great Barrier Reef en de Egyptische piramides. De Salish Zee scheidt Vancouver Island van het vasteland van British Columbia en is een belangrijk gebied voor walvispopulaties. 

Het gebied is de reden waarvoor jaarlijks tienduizenden toeristen kiezen voor een bezoek aan Vancouver Island, aangezien hier de walvissen te zien zijn. Vaak zie je ze al tijdens de overtocht met de veerboot van het vasteland naar Vancouver Island, waarbij je de Salish Zee oversteekt.

De Salish Sea Trust heeft de aanvraag ingediend bij de VN. Indien de aanvraag wordt toegekend, zou het Canadese deel van de Salish Zee een World Heritage Site worden.

De Salish Zee omvat de wateren rond de Lower Mainland, Vancouver Island en het noordwestelijke deel van de Strait of Washington.

De unieke natuur en cultuur van de Salish Sea

De speciale status zou bijdragen aan het behoud van het gebied. De unieke natuur, de aanwezigheid van de verschillende soorten walvissen en de onderwaternatuur zijn belangrijk om te conserveren voor het nageslacht, net zoals de vele First Nations culturele bezienswaardigheden.

Zodra een plek of regio is aangewezen als World Heritage Site, profiteren het lokale toerisme, de dienstensector en de omliggende omgeving mee van de toegekende status. Bovendien wordt de overheid hiermee gedwongen om de omgevingsstandaarden op een hoog niveau te handhaven.

Laurie Gourlay, hoofd van de Salish Sea Trust, hoopt op toewijzing van de status: “Het zal de autoriteiten dwingen om de problemen van de 113 bedreigde soorten in het gebied aan te pakken. De orkapopulatie in het zuidelijke deel van de Salish Sea is slinkende, wat een waarschuwing is voor de aftakeling van de gezondheid van het gebied.

Bekijk deze video waarin je ziet waarom deze unieke biosfeer moet worden beschermd.

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies