Schilderachtige roadtrips: Ontdek de prachtige routes van Nova Scotia

Schilderachtige Roadtrips Nova Scotia Peggy's Cove

De schilderachtige roadtrips van Nova Scotia zijn wereldberoemd. De Cabot Trail is hiervan veruit de bekendste, maar het is natuurlijk doodzonde om je te beperken tot deze ene route, als er nog veel andere schilderachtige roadtrips voorhanden zijn.

Met ruim 7500 kilometer aan kustlijn, kan je je voorstellen dat veel van deze schilderachtige roadtrips langs de kust lopen en dat je schitterende uitzichten hebt. Kleine vissersdorpjes, vuurtorens, eeuwenoude tradities en cultuur bieden de charme van Nova Scotia.

Wanneer je op een van de vele kliffen staat en door een gat in de bewolking de zon op het zeeoppervlak ziet, bultruggen beneden in zee ziet zwemmen en de stilte om je heen ervaart….tja, dan besef je hoe gelukkig je jezelf mag prijzen.

Naast de geweldige natuur is er ook veel traditionele cultuur van de Nova Scotians en hun afkomst, de Mi’kmaq en de Acadians, die hun roots hier nog altijd vol trots tonen.

De mooiste schilderachtige roadtrips van Nova Scotia

Sunrise Trail

Tussen Amherst en de weg naar Cape Breton Island ligt de Sunrise Trail. Deze route loopt over een afstand van 315 kilometer en omzoomt de oevers van de Northumberland Strait. De prachtige uitzichten en de mooie omgeving maken dit traject tot een onvergetelijke roadtrip.

Langs de route is de Cape George Point Lighthouse een typische plek om te genieten van Nova Scotia in volle glorie. Of maak een stop bij een van de prachtige watervallen die zijn verspreid langs de Sunrise Trail. Highlights zijn onder andere Arrowhead Park en Morar Brook Falls.

Overal langs de Sunrise Trail kom je langs glooiende landerijen en dit is het ultieme landschap met een unieke atmosfeer om te cruisen in je cabrio met je grote liefde en met je favoriete muziek.

Waar in Nova Scotia? Vanuit Amherst vertrek je in oostelijke richting naar Tyndal Road. Hier begint de Sunrise Trail. Deze leidt je naar de noordelijke kust, zeg maar de kust tussen Nova Scotia en Prince Edward Island. Vanaf het plaatsje Pictou volg je een aantal kilometer de Trans Canada Highway tot in New Glasgow. Van daaruit vervolg je de Sunrise Trail in oostelijke richting tot in Aulds Cove, om van daaruit de Cabot Trail te gaan verkennen.

Cabot Trail

Veruit de bekendste roadtrip van deze kustprovincie is de Cabot Trail. Deze 300 kilometer lange route slingert langs de kliffen van Cape Breton Island, het noordelijke deel van Nova Scotia. Met aan de ene kant van het eiland de Gulf of St. Lawrence en aan de andere kant de Atlantische Oceaan, biedt dit eiland een schitterende route waarbij een ware overdaad aan natuurschoon de boventoon voert. Het Cape Breton Highlands National Park is het hoogtepunt van de route, waar de Skyline Trail wandeling een absolute aanrader is.

Kleine vissersdorpjes, een bosrijk en bergachtig landschap en enkele charmante provinciestadje maken de schoonheid van deze schilderachtige roadtrip compleet. Bekijk hier een video impressie van wat je zoal tegenkomt langs de Cabot Trail.

Waar in Nova Scotia? Rijd naar Auld’s Cove in het noordoosten van Nova Scotia en rijd via de aangelegde dam naar Cape Breton Island. Zorg dat je de route tegen de klok in rijdt voor de mooiste uitzichten over zee. Op die manier heb je ook geen last van passerend verkeer als je foto’s wilt maken.

Marine Drive

De Marine Drive loopt langs de oostkust van Nova Scotia en is een veel minder bekende roadtrip. Hier ontsnap je aan de drukte van de populairdere routes, maar de Marine Drive is écht niet minder mooi!

Een lang deel van de route strekt zich uit langs de Bay of Islands, waar je een hele reeks van mooie uitzichten over zee hebt. De bossen in dit gebied zijn met name tijdens de Indian Summer indrukwekkend, wanneer de bladeren fel rood, oranje en geel kleuren.

Maak een stop in de buurt van Lake Charlotte voor een wandeling langs Clam Harbour Beach, een van de mooiste zandstranden in Nova Scotia. Taylor Head Provincial Park in de buurt van Spry Harbour heeft een aantal schitterende kustwandelpaden.

Waar in Nova Scotia? Verlaat Halifax in oostelijke richting via Highway 7 en vervolg deze 166 kilometer tot aan Liscomb. De route Marine Drive loopt vanaf daar landinwaarts, maar dit is absoluut het mooiste deel.

Lighthouse Route

De Lighthouse Route loopt over een afstand van 349 kilometer langs de zuidelijke kust van Nova Scotia en is een van de mooiere schilderachtige roadtrips in de provincie. Om precies te zijn loopt het traject van Yarmouth naar Halifax.

De route staat bekend om de kleine pittoreske dorpjes, geweldige uitzichten over de oceaan en natuurlijk de vele vuurtorens.

Een goed startpunt van deze roadtrip is de vuurtoren van Yarmouth, die hier al staat vanaf 1839. Deze regio staat bekend om  rustieke vissersdorpjes, waar de bewoners nog vrijwel op dezelfde manier leven zoals zij al generaties doen, vaak van de visserij en andere ambachten.

Vanaf de Lighthouse Route is het ook absoluut de moeite waard het binnenland te verkennen. Hier liggen Kejimkujik National Park, waar het heerlijk wandelen, kanoën en kamperen is. Verder kom je langs het historische stadje Lunenburg, waar het beroemde Bluenose zeilschip in 1921 werd gebouwd. Ook Mahone Bay, het ‘plaatsje met de drie kerktorens’ ligt langs deze route.

Waar in Nova Scotia? Vanuit Yarmouth volg je Highway 103 in oostelijke richting langs de kustlijn tot in Halifax.

Evangeline Trail

Over een afstand van 290 kilometer tussen Yarmouth en Mount Uniacke ligt de Evangeline Trail. Deze roadtrip is bekend om de enorme getijdenverschillen en de vruchtbare grond, evenals de vele herbergen, bed and breakfasts en restaurants.

De Annapolis Royal Historic Gardens zijn een hoogtepunt langs het parcours, met een gerestaureerde Acadian boerderij die is geopend voor bezichtiging. In de buurt van Digby, bij het Bear River First Nation Heritage & Cultural Centre, krijg je een mooi inkijkje in de fascinerende inheemse geschiedenis van Nova Scotia. Een korte tocht met de veerboot brengt je naar de Balancing Rock, één van de meest indrukwekkende rotsformaties in Nova Scotia.

Overal langs deze raodtrip passeer je historische vuurtorens, sommige met een restaurantje, museumpje of giftshop erbij.

Waar in Nova Scotia? Deze route vertrekt ook vanuit Yarmouth over Highway 101 in noordelijke richting langs de westkust van Nova Scotia. Vanaf Windsor loopt de route landinwaarts.

Glooscap Trail

De Glooscap Trail sterkt zich uit van Wolfville naar Amherst en volgt voor een groot deel van de 365 kilometer de kustlijn van het Minas Basin en Cobequid Bay.

Het gebied is werkelijk doordrenkt van de Mi’kmaq cultuur. De beroemde getijden van de Bay of Fundy zijn hier goed waar te nemen, net als de rijke flora en fauna die op en rond de oceaan leeft.

De route kronkelt zich langs oude boerderijen, Victoriaanse huizen en schilderachtige kerkjes. Langs de route zijn er talloze wandelpaden om de benen te kunnen strekken in een heerlijke omgeving.

Bezoek langs de route ook zeker de Joggins Fossil Cliffs, waar de zichtbare rotslagen een prachtig verslag leggen van de het leven uit het Carboon tot die van het heden.

Het landschap, de ecologische diversiteit, de culturele rijkdom en de charme van het platteland maken dit een bijzonder aangename roadtrip.

Waar in Nova Scotia? Volg vanuit Wolfville Highway 101 in oostelijke richting en volg vanaf Garlands Crossing de Glooscap Trail in noordelijke richting langs de oevers van het Minas Basin. Bij Truro steek je de Salmon River over om de route in westelijke richting te vervolgen. In Parrsboro slaat de route af richting het noorden naar Amherst.

De schilderachtige roadtrips van Nova Scotia maken dit deel van Canada tot een populaire bestemming. Zolang West-Canada de meeste toeristen blijft trekken, zijn de oostelijke provincies relatief vrij rustige toeristische bestemmingen. Geniet hier dus van voor het grote publiek hier lucht van krijgt!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Nova Scotia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies