Sentinel Pass en Larch Valley Hike, wandelen bij Moraine Lake

Sentinel Pass Larch Valley Hike Moraine Lake

De Sentinel Pass en de Larch Valley Hike zijn populaire wandelroutes in de buurt van Lake Louise en vlakbij Moraine Lake. Hoewel het niveau van de deze routes vrij hoog ligt, zijn ze de inspanning absoluut waard, want de uitzichten zijn onbetaalbaar.

  • Niveau: Moeilijk
  • Tijd: 5-6 uur
  • Afstand: 12 kilometer (heen en terug)
  • Hoogteverschil: 720 meter

Trailhead: het parkeerterrein bij Moraine Lake.

De wandelroute van Sentinel Pass en Larch Valley Hike

Loop vanaf de parkeerplaats langs de Moraine Lodge en volg de wegwijzer van de Larch Valley Hike. Dit is het begin van zowel de Sentinel Pass als van de Larch Valley Hike, maar ook van andere wandelroutes in de omgeving, zoals de Eiffel Lake Hike, Wenkchemna Pass en Mount Temple Hike.

Volg de route over een oneindig lijkend pad van haarspeldbochten. Naarmate je stijgt zie je de prachtige kleur van Moraine Lake. Het is mooi om te beseffen dat deze kleur steeds een beetje anders wordt onder invloed van de lichtinval en de tijd van het jaar (de hoeveelheid gruis in het water).

De route gaat door naar boven tot je de kruising tegenkomt waar de route zich splitst in de routes van de Eiffel Lake Trail, Wenkchemna Pass en Larch Valley Hike. Houd hier de Larch Valley Hike aan.

Deze route is vernoemd naar de vele lariksen die hier in de omgeving staan. De lariksen onderscheiden zich van andere naaldbomen, omdat zij elk jaar al hun naalden verliezen en de takken buigen als rubber om te voorkomen dat ze bezwijken onder het gewicht van de sneeuw. In het vroege voorjaar lijken de bomen wel dood, maar onder invloed van de langer wordende dagen krijgen zij snel hun groene kleur weer terug.

Zodra je bent aangekomen op de Larch Valley, is het heerlijk genieten van het prachtige uitzicht op de Valley of the Ten Peaks. Dit adembenemende uitzicht is misschien wel één van de mooiste uitzichten in Banff National Park.

Terwijl je je wandeling vervolgt, loop je tussen de lariksen, minibergmeertjes en prachtige alpenweiden. Aan de voet van de berg Mount Temple en Mount Pinnacle ligt een prachtig gekleurd meertje. Dit is een ideale plek om even te pauzeren voordat je de wandelroute voortzet naar de Sentinel Pass. Vervolg het pad met de haarspeldbochten. Hier is het route bezaaid met de zogenaamde ‘scree’, het puin van vallende rotsen.

Het uitzicht vanaf Sentinel Pass is zeer de moeite waard. Als je naar beneden kijkt in de richting van Paradise Valley kun je het pad van de Sentinel Pass zien. De massieve zuidzijde van Mount Temple stijgt hier steil omhoog en vanaf dit punt is de top ook te bereiken voor de echte diehards. Mount Tempel heeft een hoogte van maar liefst 3.543 meter.

Deze route verder naar de top van Mount Temple is absoluut af te raden voor iedereen zonder uitgebreide wandel- én klimervaring. Op de route liggen veel losse rotsen en er bestaat een voortdurend risico op vallende rotsen. Een helm en een goede uitrusting zijn een absolute must. Verschillende mensen in het verleden zijn overmoedig geweest en hebben jammerlijk het leven verloren.

Wil je toch de route naar de top maken, calculeer hier zeker 12 uur voor in (totale route heen en terug). Bekijk deze video voor een mooie indruk van de wandelroute.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies