Skiën bij Fernie Alpine Resort

Skiën bij Fernie Alpine Resort

Skiën bij Fernie Alpine Resort hoort standaard op het lijstje wanneer je de Powder Highway van British Columbia aflegt. Het skigebied groeit elk jaar in populariteit aangezien het er nog niet erg druk is en de voorzieningen en sneeuwcondities er prima zijn. De relaxte cultuur en de vriendelijke mensen dragen flink bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving. Niet alleen fanatieke skiers en snowboarders komen naar Fernie, ook steeds meer gezinnen komen skiën bij Fernie Alpine Resort.

Over skiën bij Fernie Alpine Resort

Fernie heeft de reputatie dat het de beste poedersneeuw heeft van de Rockies. De sneeuw is  mooi droog en superfijn van structuur en valt bovendien in grote hoeveelheden, gemiddeld zo’n 8,75 meter per seizoen, veel meer dus dan op resorts bij Banff, zoals bijvoorbeeld Lake Louise, Mt. Norquay en Sunshine Village.

Wanneer je gaat skiën bij Fernie Alpine Resort heb je beschikking over vijf grote bowls die bijdragen aan de dikke 1000 hectare skiplezier met een totale vertical van 1.082 meter! Het skiresort van Fernie heeft pistes voor alle niveaus en voor de diehards zijn er plenty off-piste mogelijkheden.

In totaal zijn er 142 afdalingen, waarvan de zwarte pistes vooral in de Curry Bowl uitkomen. Ook zijn er mooie mogelijkheden om tussen de bomen te skien en zijn er in het lager gelegen deel speciale kinderafdalingen.

Het resort heeft flink geïnvesteerd in verbetering van het skigebied, waaronder de ontwikkeling van de liftinfrastructuur waarmee je helemaal tot op de bergkam kan komen van de Polar Peak (2134m). Er zijn echter maar zeven stoeltjesliften beschikbaar, waardoor je moet overstappen op andere liften om bij de bovenste delen te komen. Om die reden zal de verbetering nog wel even moeten doorgaan.

Het Fernie Alpine Resort ligt in de Lizard Range van de Canadese Rocky Mountains. De namen van de vele afdalingen en plekken op het resort zijn hieraan ontleend. Zo zijn er de Lizard Bowl, Lizard Traverse, Face to Lizard en Lizard Creek Lodge. Bekijk een impressievideo van Fernie.

Bereikbaarheid Fernie Alpine Resort

Het skigebied Fernie ligt op een dikke drie uur rijden vanaf de luchthaven van Calgary in een vrij geïsoleerd gebied. Er zijn pendelopties, maar met een huurauto heb je meer flexibiliteit, zeker als je ook nog andere skigebieden wilt bezoeken. Door de afgelegen ligging blijft het relatief rustig in het gebied en wordt het hoogstens bezocht door locals en skiërs en snowboarders die de Powder Highway van British Columbia afleggen.

Het mijnstadje Fernie heeft een gezellig centrum en ligt op ongeveer 5 kilometer van het skigebied. Tussen Fernie en het skigebied pendelen bussen.

Hotels en accommodaties in Fernie

In de Slopeside Village van Fernie zijn diverse soorten accommodaties te vinden. Het dorp is modern en volop in ontwikkeling. Het is echter nog redelijk klein met een paar après-bars, een skiwinkel en verschillende restaurants, maar dat zal de komende jaren groeien naarmate het resort verder wordt ontwikkeld.

De andere optie voor accommodatie is in het stadje Fernie, waarbij je toegang hebt tot betere eet- en uitgaansgelegenheden. In Fernie zijn er hotels voor verschillende budgets en er zijn ook twee hostels voor de budgetreizigers.

Waarom snowboarden en skiën bij Fernie?

Fernie is een prima skibestemming. De grote hoeveelheden van nagenoeg perfecte poedersneeuw zorgen voor een goede  uitstekende ski-omstandigheden en door de ligging is het er niet buitengewoon druk. Ook voor degenen die niet gaan skiën bij bij Fernie Alpine Resort, zijn er leuke bezigheden. Je kan gaan sneeuwscooteren, arrensleeën, fatbiken of langlaufen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies