Skiën bij Kicking Horse Mountain Resort, Golden

Skiën bij Kicking Horse Mountain Resort, Golden

De mensen die al eens zijn wezen snowboarden of skiën bij Kicking Horse Mountain Resort weten hoe geweldig het hier is. In de loop der jaren is er flink aan de weg (pistes) getimmerd en het gloednieuwe resort is voorzien van goede voorzieningen. Kicking Horse maakt deel uit van de Powder Highway van BC.

De vele knoestige, dubbelzwarte diamond afdalingen en bowls hebben menig adrenalinejunk al in verlegenheid gebracht. De afdalingen in dit skigebied zijn voor het grootste deel minder geschikt voor beginners, maar zoveel meer mogelijkheden zijn er voor de gevorderden en experts!

Wanneer je gaat skiën bij Kicking Horse kun je los gaan op 45% zwarte pistes en 15% double-black diamond runs. De hoogste en extreemste bergtoppen waren voorheen alleen toegankelijk voor heliskiërs, maar door de uitbreiding van het skigebied de afgelopen jaren zijn deze tegenwoordig voor iedereen bereikbaar. De vraag is of je het aandurft….

Voor- en nadelen van skiën bij Kicking Horse

Voordelen

  • Kicking Horse Resort heeft zeer veel uitdagende en extreme afdalingen, zelfs voor experts.
  • De sneeuwkwaliteit is uitstekend en er vallen jaarlijks redelijke hoeveelheden.
  • De combinatie van de vele mogelijkheden, faciliteiten en de kwalitatieve sneeuw maken van Kicking Horse een zeer goede wintersportbestemming.
  • Kicking Horse heeft goede opties om te overnachten. Naast de accommodaties in Golden, is er vlak bij de pistes ook accommodatie te vinden.

Nadelen

  • Er is een absoluut tekort aan skiliften, waardoor de wachttijden op drukke dagen flink kunnen oplopen.
  • Après-ski leeft niet echt in Golden. Als je ’s avonds nog wilt feesten ben je echt aangewezen op skiplekken zoals bijvoorbeeld Whistler.

Over skiën bij Kicking Horse Ski Resort

Het skigebied van Kicking Horse beslaat een totale oppervlakte van 11 vierkante kilometer. De top van de berg bestaat uit vier grote bowls en vele bergkammen die naar beneden uitwaaieren in één hoofdvlak, wat in totaal 128 pistes oplevert. Met een vertical van 1260 meter is dat een van de langste in heel Noord-Amerika.

Het resort beschikt over slechts vier stoeltjesliften, waarvan er één uitsluitend naar een beginnersgebied leidt. De hoofdlift van beneden tot bijna aan de top is een hogesnelheidsgondel die toegang geeft tot de vele verschillende soorten terrein. Verder naar beneden vlakt het niveau af naar afdalingen voor gevorderden en beginners.

Er is ook de langzame Stairway to Heaven stoeltjeslift die van halverwege maar naar één bergkam gaat. Vanaf daar zijn er diverse zwarte afdalingen helemaal tot in het dal.

Voornamelijk lager gelegen is er voldoende terrein voor beginners. Er zijn veel skimogelijkheden voor gevorderde en vergevorderde skiërs die vooral hoger op de berg liggen.

Met name de experts zijn zeer goed voorzien en deze kunnen van helemaal op de top tot in het dal hun adrenaline laten gieren. Het steile terrein is afgeschermd van het aangelegen gebied dat tijdens het seizoen permanent is afgesloten in verband met lawinegevaar.

Gedurende het seizoen is het er niet geweldig druk. In de weekenden is het wat drukker, maar echte mensenmassa’s zoals bijvoorbeeld bij Lake Louise en Sunshine Village hoef je hier gelukkig niet te verwachten. Bekijk een video-impressie van Kicking Horse.

Kwaliteit en sneeuwhoeveelheid

De locatie van Kicking Horse is ideaal gelegen in de Rockies voor perfecte droge poedersneeuw. Met de kwaliteit van de sneeuw zit het dus wel snor! Per seizoen verwacht Kicking Horse gemiddeld zo’n 7,5 meter sneeuw. Voor deze regio is dat redelijk, maar het staat in schril contrast met bijvoorbeeld Revelstoke, dat wel 9-14 meter per seizoen krijgt. Wel is het een respectabele hoeveelheid in vergelijking met bijvoorbeeld Lake Louise in Alberta, iets verder naar het oosten.

Bereikbaarheid Kicking Horse Resort

Het skiresort Kicking Horse ligt 14 kilometer buiten het stadje Golden aan de Trans Canada Highway. Vanuit Calgary is het 2,5 tot 3 uur rijden naar Golden. Het skigebied ligt op 164 kilometer ten noordoosten van Revelstoke. Natuurlijk kan men ook voor de optie kiezen om vanuit Calgary de skiresorts van Banff te bezoeken. Daar kan je dan skiën bij Mount Norquay, Lake Louise of Sunshine Village.

Accommodatie bij Kicking Horse

Direct aan de voet van het resort ligt het dorpje Kicking Horse. Hoewel het maar klein van formaat is, is het sowieso erg fijn als je zo vanaf de pistes je huisje kan ‘binnenskiën’. Goedkopere accommodatie is beschikbaar in het nabijgelegen houthakkersstadje van Golden. Vanuit Golden rijden er shuttlebussen naar het skigebied.

Faciliteiten op het resort

Er zijn een paar eetgelegenheden op de berg en het is van essentieel belang om jezelf minstens één keer te laten verwennen met een lunch of diner in het Eagle Eye-restaurant, dat bovenop de berg ligt. Er zijn een paar barretjes op de berg, maar er is waarschijnlijk meer actie in Golden.

De skifaciliteiten van Kicking Horse zijn ook maar minimaal, maar wel oké gezien het aantal bezoekers. De voorzieningen omvatten verhuur van uitrusting en een paar ski- en snowboardwinkels. De skischool heeft goede instructeurs, dus als je je ski- of snowboardskills wilt verbeteren, dan is hier absoluut een geweldige mogelijkheid voor.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies