Skiën bij Lake Louise

Skien bij Lake Louise Banff Alberta

Het Lake Louise Ski Resort in Canada is waarschijnlijk een van de mooiste en meest romantische plekken ter wereld om je skivakantie te vieren. Hier is de wow-factor echt terecht als je gaat skiën bij Lake Louise en het aankomt op de combinatie van geweldige uitzichten, prachtige natuur én natuurlijk de goede sneeuwzekerheid.

Maar dat zijn nog niet eens de enige redenen om te gaan skiën bij Lake Louise. Het skigebied is een skioord van wereldklasse, het is zeer gezinsvriendelijk en het terrein biedt veel keuze voor alle niveaus van skiërs en snowboarders.

Skiën bij Lake Louise: voor- en nadelen

voordelen

  • Lake Louise biedt fenomenale vergezichten, dus vergeet niet je camera mee te nemen.
  • Het Lake Louise Ski Resort heeft geweldige pistes voor alle niveaus en veel lange afdalingen.
  • De meeste liften hebben een hoge snelheid, dus korte wachttijden.

nadelen

  • Als je verwend bent met veel diepe poedersneeuw, dan is Lake Louise niet de beste bestemming. De echte poederskiërs komen hier niet aan hun trekken, aangezien er niet al te veel sneeuw valt.
  • Er is geen accommodatie op het resort zelf, dus daarvoor zal je moeten afdalen naar Lake Louise Village.
  • Net als in Banff kan een wintersportvakantie in Lake Louise behoorlijk prijzig zijn.

Over wintersport bij Lake Louise

Het Lake Louise Ski Resort is de grootste van de drie resorts in de regio Banff en een van de grootste skigebieden van heel Canada met een oppervlakte van maar liefst 1.700 hectare! Als je gaat skiën bij Lake Louise ben je aangewezen op drie gebieden: de Frontside, de Backside Powder Bowls en de Larch Area. Het gebied beslaat slechts een derde van het oppervlak van Whistler Blackcomb, maar is nog steeds enorm!

De Frontside van het resort heeft veel mooie pistes en brede tussenliggende boulevards en met een verticale hoogte van bijna een kilometer, merk je het echt wel aan je benen als je een afdaling hebt gemaakt. De Backside van Lake Louise Ski Resort is geweldig voor experts en dit gebied heeft steile afdalingen, geulen, glooiende en steile kommen en de gebieden van de Ptarmigan en Larch Area  hebben een aantal mooie open vlaktes.

Door de goede logistieke verbindingen met de luchthaven van Calgary kan het behoorlijk druk worden. Via de Trans Canada Highway sta je namelijk binnen twee uur bij Lake Louise.

Voor zo’n groot skigebied heeft Lake Louise verrassend genoeg slechts 10 liften, waarvan 3 magic karpets. Met uitzondering van de Paradise stoeltjeslift, is zijn de overige liften modern en supersnel. De lange Grizzly Express-gondel is zeer indrukwekkend en biedt een geweldige kans om de van de schitterende uitzichten te genieten.

Kwaliteit en sneeuwzekerheid 

Terwijl het skigebied van Lake Louise werkelijk een geweldig terrein heeft, is de sneeuwkwaliteit en -hoeveelheid niet de beste. De gemiddelde jaarlijkse sneeuwval is vrij bescheiden met slechts 3,6 meter. Dat is slechts de helft van het gemiddelde skigebied in West-Canada.

Wel zijn er bij Lake Louise bijzonder lage temperaturen, wat de kwaliteit wel ten goede komt. De poedersneeuw is over het algemeen erg droog en donzig. De sneeuwkwaliteit heeft aan de Frontside vooral te lijden onder de zon, wat in combinatie met de lage temperaturen ’s nachts weer kan leiden tot erg gladde hellingen, waardoor het skiën bij Lake Louise soms een risky aangelegenheid kan worden.

Bereikbaarheid Lake Louise

Het skiresort Lake Louise in Alberta ligt in het hart van het majestueuze Banff National Park op 57 km van Banff, een ritje van ongeveer 40-45 minuten. Vanaf de luchthaven van Calgary is het ongeveer twee uur rijden, 180 kilometer.

De regio van Lake Louise is opgebouwd uit drie delen. Ten eerste is er het meer waar ook het geweldig mooie Fairmont Chateau Lake Louise zich bevindt. Hier kun je prachtig schaatsen op het meest gefotografeerde meer van Canada en kun je de talloze ijssculpturen bewonderen.

Op ongeveer 5 kilometer afstand ligt het kleine, slaperige dorpje Lake Louise Village. Hier vind je wat gezellige winkeltjes, een paar restaurantjes, een supermarktje en een paar hotels. Nog een paar kilometer verderop ligt het skigebied Lake Louise.

Om het gebied te bezoeken is het niet noodzakelijk over een auto te beschikken, aangezien er vanuit Calgary en Banff shuttlebussen af en aan rijden en ook tussen het Fairmont Hotel, Lake Louise Village en het skigebied. Toch kan het zeker voor gezinnen erg handig zijn om wat flexibiliteit te hebben van een huurauto.

Andere skigebieden in Banff

Lake Louise is een van de drie skiresorts in Banff. Naast Lake Louise zijn de andere skigebieden Mount Norquay en Sunshine Village. Je kunt alle drie de resorts bezoeken op een uitwisselbare liftpas.

Ook tussen de verschillende skiresorts rijden shuttlebussen zodat je eenvoudig van het ene naar het andere gebied kunt ‘hoppen’.

Accommondaties bij Lake Louise

Helaas liggen de accommodaties bij Lake Louise niet direct aan de pistes of op de bergen van het skigebied. Op een paar kilometer afstand in het rustige dorpje zijn echter een paar hotels, een hostel en wat lodges te vinden. Het gigantische Chateau Lake Louise is natuurlijk ook een optie, maar trek dan de knip maar open en verzeker jezelf ruim van tevoren (minstens een jaar) van een gillend dure kamer.

Lake Louise après-ski

Het skigebied van Lake Louise beschikt over faciliteiten en services die je mag verwachten van een resort van wereldklasse.

Langs de weg in het dorp zijn er slechts beperkte voorzieningen en van après-skimogelijkheden mag nauwelijks sprake zijn. Lake Louise Village is slechts een gehuchtje en voor de mensen die echt van de après-ski houden, is het wellicht beter om in Banff te verblijven en dagelijks het ritje naar Lake Louise te maken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Veelgestelde vragen

Waarom wintersport in Lake Louise?

Unieke omgeving: Het Lake Louise Ski Resort ligt in het hart van Banff National Park, een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Het gebied staat bekend om adembenemende berglandschappen met het iconische Lake Louise en de omliggende pieken van de Rocky Mountains als indrukwekkende achtergrond.

  • Skipistes voor alle niveaus: Het skiresort biedt een gevarieerd aanbod aan skipistes die geschikt zijn voor alle vaardigheidsniveaus, van beginners tot ervaren skiërs en snowboarders. Er zijn zachthellende pistes voor beginners, uitdagende afdalingen voor gevorderde skiërs en steile couloirs voor experts.
  • Enorme sneeuwval:  Het resort ontvangt doorgaans overvloedige sneeuwval, wat zorgt voor uitstekende ski- en snowboardomstandigheden gedurende het winterseizoen. Uitstekende poedersneeuw voor geweldige ski-ervaringen! Ook zijn er sneeuwkanonnen om de natuurlijke sneeuw aan te vullen.
  • Uitstekende voorzieningen: Het Lake Louise Ski Resort biedt verschillende voorzieningen, waaronder verhuur van uitrusting, ski- en snowboardlessen en diverse eetgelegenheden. Het nabijgelegen dorp Lake Louise Village biedt accommodatiemogelijkheden voor bezoekers.
  • Leuke evenementen: Lake Louise is beroemd om de organisatie van FIS Alpine Ski World Cup-wedstrijden, waaronder afdaling en super-G evenementen. De wedstrijden trekken topatleten van over de hele wereld aan en tonen de uitdagende hellingen van het resort.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies