Skiën bij Revelstoke Mountain Resort

Skien bij Revelstoke Mountain Resort

Revelstoke Mountain Resort is het skigebied langs de hellingen van Mount MacKenzie bij Revelstoke, BC. Het resort opende op 2 december 2007 en is daarmee het jongste skigebied van Canada. Met recht wordt dit nu al de hoofdstad genoemd van de Powder Highway van BC. Wanneer je gaat skiën bij Revelstoke Mountain Resort merk je dat aan alles. Het is allemaal nieuw, werkt goed en er wordt volop geïnvesteerd in de toekomst zoals ik je verderop nog zal uitleggen.

Vanaf de opening werd het skigebied direct in 2008 uitgebreid door de North Bowl ook toegankelijk te maken met behulp van de nieuwe vierpersoons stoeltjeslift ‘The Ripper’. Direct aansluitend werd deze lift verlengd tot helemaal aan de basis van het resort, waarmee de vertical van het skigebied toenam tot 1713 meter, waarmee deze het bereik van die in Whistler met 104 meter oversteeg en daarmee de langste werd van Noord-Amerika.

Revelstoke staat bekend om de schitterende mogelijkheden om te catskiën en heliskiën en natuurlijk voor het overvloedige hoeveelheden poedersneeuw.

Over skiën bij Revelstoke Mountain Resort

Het resort van Revelstoke is groot, heel groot! Eigenlijk is alles groot, het terrein, de sneeuwval, de vertical, de mogelijkheden etc. Wanneer je gaat skiën bij Revelstoke Mountain Resort heb je 3.123 hectare aan skiterrein ter beschikking, maar slechts 69 afdalingen. Dan heb je een idee van de enorme omvang van het off-pisteaanbod! Enorm dus!

De nieuwe gondel en de afneembare vierpersoons stoeltjesliften zijn supersnel, dus hier kun je snowboarden en skiën tot je niet meer op je benen kan staan!

Het skigebied van Revelstoke ligt grotendeels onder de boomgrens en bestaat uit superlange steile geprepareerde pistes, zacht glooiende geprepareerde pistes en afdalingen tussen de bomen.

De verhoudingen qua ervaringsniveau zijn als volgt verdeeld:

  • 7% beginners,
  • 45% voor gevorderden
  • 48% voor vergevorderden en experts

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het hier vergeven is van de echte dare devils en vergevorderde skiërs en snowboarders. Voor de echte beginnelingen is er simpelweg niet veel te skiën, maar voor hen zijn er alternatieven. Zo zijn er sneeuwscootertours en kun je ook gaan paragliden. Bekijk een video-impressie van het skigebied van Revelstoke.

Sneeuwkwaliteit en -hoeveelheid

Revy, zoals het koosnaampje voor Revelstoke luidt, staat bekend om de grote hoeveelheden sneeuw. Sommige van de heli-skigebieden in Revelstoke halen gemiddeld per seizoen maar liefst 12 tot 18 meter sneeuw! Op het resort zelf valt gemiddeld 9-14 meter sneeuw per seizoen.

Als je gaat skiën bij Revelstoke Mountain Resort heb je misschien niet van die geweldig fijne poedersneeuw zoals in Fernie, maar ja, who cares met zulke enorme hoeveelheden sneeuw?

Skiën bij Revelstoke

Revelstoke Mountain Resort ligt op 6 kilometer ten zuidoosten van de stad Revelstoke en er zijn pendeldiensten tussen de stad Revelstoke en Revelstoke Mountain Resort. Op 2 uur rijden ligt Kelowna International Airport en tussen de luchthaven en Revelstoke zijn er luchthavenshuttles.

Wanneer je de route van de Powder Highway rijd, kun je Revelstoke ook vanuit Calgary bereiken, alleen is dat een aanzienlijk stuk rijden, ongeveer vijf uur. Wel kun je dan onderweg natuurlijk overwegen om via de skigebieden van Banff, dus Lake Louise, Sunshine Village of Mount Norquay te reizen en daar een paar dagen te verblijven. Ook kun je dan nog een pitstop bij Kicking Horse in Golden maken.

Hotels en accommodaties in Revelstoke

Het gebied onderaan het skigebied van Revelstoke Mountain Resort is de laatste jaren uitgegroeid tot een klein dorp. De kern van het dorp bestaat uit de drie gebouwen van het grote Sutton Place Revelstoke. Dit hotel biedt luxe appartement accommodatie die volledig ski-in ski-out is.

Het grootste deel van de accommodatie ligt in het centrum van Revelstoke zelf. Er is keuze uit luxe hotels, lodges, motels en B&B’s voor elk budget.

Voorzieningen van Revelstoke Mountain Resort

Het skidorp in het skigebied van Revelstoke staat nog in de kinderschoenen met slechts een paar restaurants, een bar, een ski- en snowboardverhuurwinkel en een skischool. Desalniettemin zijn de faciliteiten meer dan voldoende om te voorzien in de basisbehoeften.

Degenen die meer behoeften hebben kunnen in tien minuten naar Dowtown Revelstoke rijden. Daar zijn veel meer winkels, restaurantjes en leuke barretjes.

Hoewel de nadruk in het skigebied van Revelstoke ligt op de ervaren skiërs en snowboarders, heeft Revelstoke Mountain Resort de afgelopen jaren hard gewerkt om gezinnen en beginners aan te trekken. Het Turtle Creek gebied tegenover het Sutton Place Hotel heeft een magic carpet, een oefenweide en je kan er ook tuben. Voor gezinnen is er een kinderdagverblijf, een leuke skischool en activiteiten voor kinderen.

Redenen om Revelstoke Mountain Resort te bezoeken

Revelstoke is een gloednieuw skigebied en staat qua ontwikkeling nog in de kinderschoenen en dat betekent dat er nog bijzonder veel potentieel is. Het masterplan voor het skigebied van Revelstoke omvat de ontwikkeling van nog eens 17 liften en heeft tot doel het huidige skigebied nog uit te breiden met nog eens 4000 hectare, waarmee het totale resort nog twee keer zo groot wordt!

Tot die tijd heeft Revelstoke nog geen grote hordes wintersporters en is het er relatief rustig. Dus wil je de hoofdstad van de Powder Highway bezoeken? Nu is de tijd om Revelstoke te bezoeken!

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies