Skyline Trail, Cape Breton, wandeling ‘on Top of the World’

Skyline Trail Cape Breton Highlands wandeling

De Skyline Trail loopt over een dramatische klif die uitkijkt over de ruige kust van Cape Breton Island. Langs de kliffen slingert zich de Cabot Trail. Vanaf deze schitterende boardwalk lijken het vanuit de verte wel speelgoedautootjes. Vanaf de kliffen kun je vaak walvissen in de zee zien zwemmen….Een grazende eland geeft te kennen dat hij niet van belangstelling is gediend en draait zijn achterste naar je toe…. Een adelaar die boven je hoofd cirkelt, stort zich in duikvlucht op zijn prooi….De schaduwen van overdrijvende wolkjes bewegen zich over het zeeoppervlak….

Het lijkt allemaal surrealistisch, dat is misschien nog wel het beste woord om de ongekende schoonheid van deze wandelroute te omschrijven.

De Skyline Trail, 9,2 kilometer ongekende schoonheid

Vanaf de parkeerplaats vanaf het begin van de route, loop je in een lus over het pad. Op de plaats waar het pad zich splitst hou je links aan. Vanaf daar loopt een uitloper naar beneden, de zo bekende trappen met de uitkijkdecks. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht op de Cabot Trail in de verte en op de eindeloze zee.

De route is in totaal 9,2 kilometer lang en neemt in zijn totaliteit ongeveer twee tot drie uur in beslag. Trek hier altijd langer voor uit, want ik heb nog nooit iemand gesproken die niet minstens een uur van de uitzichten heeft zitten genieten.

Aangezien de wandelroute van de Skyline Trail langs kliffen loopt, is voorzichtigheid met kinderen altijd gewenst. De planten die op deze kliffen groeien zijn zeer kwetsbaar, dus respecteer de omgeving en blijf op de boardwalks.

De wandelroute is toegankelijk van half mei tot half oktober en een parkpas is verplicht om hier te mogen wandelen. Deze parkpas is verkrijgbaar bij:

Parks Canada Visitors Centre in Chéticamp (16 Visitor Centre Rd., en gelegen aan de westkant van het park). Vanaf hier is het 15 kilometer rijden naar de parkeerplaats bij de wandelroute.

In Ingonish bij het hoofdkwartier van het park (37637 Cabot Trail, aan de oostkant van het park).

Bij het Visitors Center is ook aanvullende informatie verkrijgbaar zoals een wandelkaart met plattegrond en veiligheidsadviezen.

Tips voor de wandeling

– Benader, stoor of voeder geen wilde dieren.

– Draag gepaste kleding en hou rekening met omslaande weersomstandigheden aan de kust.

– Neem voldoende water mee

– Muggenspray is geen overbodige luxe in verband met zwarte vliegen en flinke muggen.

– Blijf op de aangegeven routes om de kwetsbare vegetatie te beschermen.

– Neem afval ALTIJD mee terug naar de parkeerplaats en deponeer deze in de ‘bear proof’

– Hanteer de slogan van Parks Canada “Leave no trace”.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies