Tot 30 cm sneeuw in noordoosten van British Columbia

sneeuwval noordoosten British Columbia

Environment Canada heeft een waarschuwing doen uitgaan, omdat er zware sneeuwval wordt verwacht voor het noordoosten van British Columbia. Men verwacht dat er wel 30 centimeter kan gaan vallen, uiterst ongewoon in deze periode van het jaar.

Natuurlijk weten we dat de overgangsseizoenen, dus de lente en herfst, in het binnenland van Canada bijzonder kort kunnen zijn, soms slechts enkele weken. Maar dat er al zo hevige sneeuwval half augustus wordt verwacht is buitengewoon vroeg, want dit is niets anders dan zomersneeuw!

Zomersneeuw noordoosten British Columbia

De waarschuwing voor sneeuwval geldt voor dit weekend en is van kracht voor de regio Fort Nelson en het gebied rond Muncho Lake Park, beide gelegen in het uiterste noordoosten van de provincie British Columbia.

Environment Canada voorspelt tot 30 centimeter sneeuw op de hoger gelegen delen van de Alaska Highway. Deze buien vinden verspreid over het weekend plaats.

De stad van Fort Nelson zelf zal naar verwachting buiten schot blijven wat betreft de overlast door sneeuw die blijft liggen. De sneeuw die daar valt zal vrijwel direct smelten door de relatief lage ligging en de dus hogere temperaturen. Wel zal er waarschijnlijk een waarschuwing uitgaan voor verminderd zicht tijdens de sneeuwbuien.

“De regenvoorspelling voor de regio kan veranderen in een sneeuwwaarschuwing, omdat de temperaturen snel het vriespunt naderen,” zei Environment Canada in de weerwaarschuwing.

De onverwacht vroege zomersneeuw is afkomstig van een ongebruikelijk koud Arctisch front en zal naar verwachting eindigen op maandagochtend. Environment Canada raadt reizen in het gebied af, omdat het zicht in de zware sneeuw aanzienlijk kan worden verminderd.

Als deze weertrend zich voortzet, dan betekent dat goed nieuws voor de wintersportgebieden in BC, die dan uiteraard een veel langer seizoen kunnen draaien. Meestal vangen de skiseizoenen zo tussen half oktober en half november aan, afhankelijk van hoe hoog ze zijn gelegen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies