Goede sneeuwzekerheid skiresort Whistler Blackcomb

Sneeuwzekerheid skiresort Whistler Blackcomb Roundhouse

De verwachting van sneeuwzekerheid op skiresort Whistler Blackcomb is enorm gestegen nu verwacht wordt dat zaterdag 15 oktober maar liefst 46 centimeter sneeuw kan vallen tijdens één storm. Deze sneeuwval is dan de aanvulling op de 16 centimeter sneeuw die vorige week donderdagavond reeds viel.

Volgens het meest recente sneeuwbericht van het resort is de voorspelling voor de Roundhouse van het resort en de Rendezvous lodges op een hoogte van 1850 meter zeer gunstig.

Sneeuwzekerheid skiresort Whistler Blackcomb door tyfoon Songda

De restanten van de tyfoon Songda boven de West-Pacific hebben een flinke storm in petto voor de regio Vancouver. De depressie zal door de straalstroom een lagedruksysteem de Coastal Mountains in sturen, dat komend weekend wordt verwacht. Meer sneeuw afkomstig van dit zelfde stormsysteem kan zondag vallen.

Hoewel het stormsysteem op lagere hoogtes in de vorm van regen zal vallen, wordt op hoogtes hoger dan 1.800 meter sneeuw verwacht. Er kunnen winssnelheden worden bereikt van 80 kilometer per uur en langs de kust kan binnen 24 uur wel 100 millimeter regen vallen. Voor de bergen worden grotere hoeveelheden verwacht in de vorm van sneeuw.

Aangezien de officiële opening van Whistler Blackcomb voor het winterseizoen 2016-2017 gepland staat op 24 november 2016, zien de vooruitzichten er bijzonder positief uit en is de sneeuwzekerheid vrijwel gegarandeerd voor die datum.

Bekijk het snowreport van Whistler Blackcomb

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies