Is de Squamish Gondola gesaboteerd?

Squamish Sea to Sky Gondola

Terwijl de politie de vermoedelijke sabotage van de Sea to Sky Gondola in Squamish onderzoekt, zorgt de plotselinge noodzakelijke sluiting van de attractie direct dat vrijwel het gehele toerisme van Squamish op zijn gat ligt.

Sabotage van de Squamish Gondola?

Het was zaterdagochtend 10 augustus vroeg toen de hoofdkabel van de gondel werd doorgesneden, waardoor het grootste deel van de gondels van de kabel afdonderden. De meest recente prognose gaat er vanuit dat 20 van de in totaal 31 cabines moeten worden vervangen. Bovendien zal ook de hoofdkabel moeten worden vervangen.

De grote vraag die rijst bij het onderzoek is natuurlijk wie tot deze daad in staat is geweest. Zoals het er naar uitziet is het een bewuste actie geweest. De Squamish RCMP zei dat de kabel ongeveer halverwege de gondellijn was doorgesneden.

Wanneer gaat de gondel weer open?

Er is geen duidelijke tijdlijn wanneer de gondel weer zal worden geopend, maar achter de schermen wordt er keihard gewerkt om de attractie weer draaiend te krijgen. “We werken nauw samen met al onze leveranciers, maar we hebben geen idee,” legt Christy Allan van de Sea to Sky Gondola uit. “De schade loopt in ieder geval in de miljoenen.”

De grote vraag is natuurlijk in welke mate de verzekering een toestand als deze dekt, want niet alleen is er natuurlijk fysieke schade aan de kabels en de gondels, ook wordt er dagelijks enorm veel inkomstenderving geleden. Deze derving vindt niet alleen plaats bij de gondel zelf, maar de hele regio Squamish, waarvoor de gondel een belangrijke werkgever is.

Voor het management zijn de totaal 230 medewerkers die bij de gondel werken topprioriteit. Zij worden dan ook voortdurend op de hoogte gehouden van eventuele vorderingen op het gebied van het politieonderzoek en wanneer ze er met zijn allen weer de schouders onder kunnen zetten. Of het personeel nu ook zonder inkomsten zit, wilde de woordvoerder niet op ingaan.

De sluiting van de Squamish Gondola heeft voorlopig al een aantal bruidsparen moeten teleurstellen die deze plek hadden uitgekozen als fotolocatie. Voorlopig wordt geadviseerd een alternatieve locatie te zoeken.

Photo credits: Squamish RCMP

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies