De heerlijkste stadsstranden van Vancouver

Stadsstranden van Vancouver stranden Kitsilano Beach

De heerlijke stranden van Vancouver? Vancouver Island bedoel je zeker….? Nee, de stad! De diverse heerlijke stadsstranden van Vancouver City zijn bijzonder populair bij de lokale bevolking en zeker wanneer je een dag op sjouw bent geweest, is een avondje op een stadsstrand heerlijk om de dag af te sluiten.

En stel je bij stadsstranden geen vieze drassige strandjes voor, nee, sommige kunnen door als volwaardige stranden. Stel je eens voor op een heerlijke zomeravond…lekker met een goed boek, of een potje volleybal, nog even lekker een frisse duik of gewoon lekker slenteren…ook dat kan in de grote stad.

Natuurlijk ga je naar Canada om zoveel mogelijk te zien, maar als je enkele dagen in Vancouver City verblijft, kan een bezoekje aan het strand heerlijk zijn. Ik zet de mooiste stadsstranden van Vancouver voor je op een rijtje.

De mooiste stadsstranden van Vancouver

Ambleside Beach

Net over de Lions Gate Bridge in West Vancouver, is Ambleside Beach een geliefd strand voor veel gezinnen in Noord-Vancouver. Ambleside Beach is een kindvriendelijk, mooi lang zandstrand waar naar hartenlust zandkastelen kunnen worden gebouwd en waar je speeltuintjes vindt. Dit stadsstrand biedt een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan en de omliggende bergen.

Het strand heeft een uitgestrekte promenade die langs het water loopt. Deze is perfect om te wandelen, joggen of fietsen terwijl je geniet van het uitzicht op de oceaan en de passerende schepen. Er is ook een klein café waar je ijs kan kopen. Onder volwassenen geniet Ambleside vooral bekend als een heerlijk slenterstrand met uitzicht op het heerlijke Stanley Park en de skyline van het centrum.

Jericho Beach

Jericho Beach heeft een prachtig zandstrand dat zich uitstrekt langs de oever van de Burrard Inlet. Wanneer het weer het toelaat is Jericho Beach heerlijk om een zomerse avond door te brengen. Vanaf het lange, zanderige stuk heb je een prachtig uitzicht op de North Shore Mountains en het stadscentrum. Hier kun je ook heerlijk zeilen, windsurfen, kajakken en beachvolleyballen. Het aangrenzende Jericho Park biedt veel groen en prachtige paden om te wandelen en te fietsen. Het park heeft picknickplaatsen en speelplaatsen, zodat het een ideale plek is voor gezinnen om tijd door te brengen.

Jericho Beach staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen, vooral tijdens de zomermaanden. Veel mensen verzamelen zich op het strand om de zon achter de bergen te zien verdwijnen.

Kitsilano Beach

Kitsilano Beach heeft in Vancouver de status als ‘strand van de upper class’. Hier ga je naartoe als je houdt van gebronsde lichamen, binkies en ‘zien en gezien worden’. Toch is hier ook plaats voor joggers, gezinnen en zonaanbidders. Je vindt hier groene grasmatten om te spelen en te frisbeeën en er zijn ook tennisbanen te vinden.

Vanwege de populariteit van het strand komen hier bezoekers vanuit de hele Vancouver Area om hier te volleyballen. Vergeet ook de Kits Pool niet waar de allerkleinsten met hun ouders lekker kunnen spetteren in een verwarmd zwembad. Hier heb je uitzicht over de stad, de oceaan en de bergen.

Spanish Banks

Spanish Banks heeft uitgestrekte en brede zandstranden die zich uitstrekken langs de oever van de Burrard Inlet. Vanwege de open ruimte en de vaak aanwezige wind is Spanish Banks een populaire plek voor vliegeren. Vanaf Spanish Banks heb je een panoramisch uitzicht op de bergen aan de noordzijde van Vancouver, maar ook op de indrukwekkende skyline van Downtown Vancouver.

Iets waar je wel even op moet letten is dat Spanish Banks deels is ingericht als hondenstrand. Op zich is dat geen probleem, want er is ook een deel waar je met een gerust hart in het zand kunt plaatsnemen.

De naam herdenkt de ontdekking van de Spaanse ontdekkingsreizigers in 1792, bedacht door de Britten. Dit is een van de minst drukke stranden van Vancouver. Dit komt niet omdat het een onaantrekkelijk strand is, in tegendeel, dit stuk zandstrand is een prachtig toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven. Deze korte video geeft een goede indruk van Spanish Banks stadsstrand.

West End Beaches

De zuidelijke rand van de wijk West End heeft twee van de meest aantrekkelijke stadsstranden: English Bay en Sunset Beach. Hier vind je een zandstrook op nog geen 30 minuten van af de vele hotels, terwijl dit gebied niet commercieel wordt uitgebuit.

In de zomer is English Bay het startpunt voor een heerlijke skatetocht in de avond, een wandeling met een ijsje of een gezellige picknick.

Second Beach is een korte wandeling ten noorden van Engels Bay in Stanley Park. Net als Kitsilano Beach, Second Beach heeft ook een immense, verwarmd buitenzwembad. Verder langs de zeedijk ligt afgelegen Third Beach, wat te wijten is ten noorden van Stanley Park Drive. Locals tote grills en koelers naar deze plek, een populaire plek voor de zomer ’s avonds barbecues en zonsondergang kijken.

Wreck Beach

Dit 7.8-kilometer lange, afgelegen strand is het eerste en grootste strand van Canada waar kleding optioneel is. Eenvoudgier: het is een naaktstrand. Wreck Beach is gelegen aan de westelijke puntje van Vancouver, grenzend aan de campus van de Universiteit van British Columbia.

Tijdens een zomers weekend trekken maar liefst duizenden bezoekers massaal naar het strand dat zich uitstrekt van de Musqueam Reserve tot aan Spanish Banks West. Halverwege het strand ligt Vendors Row, waar je hapjes en drankjes kunt kopen.

Regels op de stranden van Vancouver

Op de stranden van Vancouver de volgende regels van kracht:

  • Roken is verboden
  • Alcohol drinken is verboden
  • Rommel achterlaten is strafbaar
  • Open vuur, barbecues zijn alleen toegestaan in de daarvoor bestemde bakken.
  • Balsporten alleen in de aangewezen gebieden

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies