Te koop: Grouse Mountain Resort in Vancouver

Grouse Mountain Resort Vancouver

Grouse Mountain is de berg die in Noord-Vancouver ligt en een populaire bestemming is voor zowel dagjesmensen in de zomer, als skibestemming in de winter. Vanaf deze berg heb je, nadat je met de gondola naar boven bent gegaan, een adembenemend uitzicht over de stad Vancouver en de baai. Grouse Mountain Resort is het bekende skigebied op de berg en dat….dat staat nu te koop!

Zeker als je een paar dagen in Vancouver verblijft en de stad en directe omgeving gaat verkennen, dan raad ik je zeker aan even naar dit gebied te rijden. Een absolute aanrader is om tijdens een mooie zomeravond met de gondel naar boven te gaan en onder het genot van een drankje de zonsondergang te bekijken. Bij helder weer zie je in de verte de kust van Vancouver Island liggen en heb je een adembenemend uitzicht over de stad van Vancouver.

Skigebied Grouse Mountain Resort

In een persbericht werd bekend gemaakt dat de familie McLaughlin, die eigenaar is van het resort, het gebied van de hand doet en dat vastgoedbedrijf CBRE de verkoop gaat begeleiden.

“Grouse Mountain Resort geeft potentiële kopers een once-in-a-lifetime kans om dit iconische stukje Vancouver in bezit te krijgen,” zegt Tony Quattrin, de vicevoorzitter bij CBRE Canada.

De deal gaat om 485 hectare privéterrein, waarvan 85 hectare skigebied met daarop 26 pistes. Van die 26 pistes zijn er 14 verlicht en er zijn vier skiliften en een sleeplift.

Hoewel de definitieve prijs nog niet is vastgesteld voor dit resort dat het hele jaar door draait, kun je inschatten dat je een dikke portemonnee moet meenemen. Vanaf 1989 is er namelijk al een dikke 55 miljoen dollar in het resort gepompt om de faciliteiten te vervangen en te verbeteren.

Mocht je belangstelling hebben voor het resort, kijk dan alvast op de website van Grouse Mountain om te kijken wat je zoal aanschaft.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies