Tim Hortons lanceert officieel Timbits Cereals in Canada

Timbits cereals Tim Hortons

Timbits zijn natuurlijk alom bekend bij iedereen die ooit in Canada op vakantie is geweest. Elke bezoek aan Tim Hortons eindigt met de heerlijk zoete, plakkerige Timbits, de lekkernijen die de vitrines kleurrijk versieren. Timbits cereals is de nieuwste telg van Tim Hortons.

Timbits cereals in rijtje van poutine en beavertails

De typisch Canadese lekkernijen zoals poutine, beavertails en maple syrup worden nu aangevuld met ontbijtgranen. Ja, je leest het goed! Het lijkt erop dat deze nieuwe typisch Canadese snack nog in 2020 in de schappen van de supermarkten komt te liggen gaat liggen.

Tim Hortons heeft een samenwerking met Post Foods aangekondigd. Post Foods is een fabrikant van ontbijtgranen en de twee bedrijven werken samen om een nieuw ontbijt op de Canadese tafels te krijgen, een ontbijt waarbij ontbijtgranen met de Timbits-smaak worden gecombineerd.

Het was reeds in oktober 2019 toen Canada op zijn kop stond van een gelekte foto die toen op Instagram verscheen. Hoewel de foto’s destijds niet officieel werden bevestigd, zat de lancering er dus al wel een beetje aan te komen.

Timbits Cereal smaken

Volgens een officieel persbericht worden de ontbijtgranen in heel Canada ivia supermarkten verkocht, maar waarschijnlijk zullen ze ook in Tim Hortons filialen verkrijgbaar zijn. Het zal overduidelijk zijn dat veel mensen niet kunnen wachten om de smaak in  combinatie met hun ontbijtgranen te ervaren. Hiermee lijkt het een bijzonder goede zet van Tim Hortons te zijn.

Ondanks het feit dat het nog onduidelijk is wat het uiteindelijke recept zal zijn, is dit inmiddels al wel een van de meest besproken ontbijtgranen van Canada en tevens het meest typische Canadese ontbijt dat er straks op de markt zal zijn.

De smaken die in eerste instantie zullen worden gelanceerd zijn de Chocolate Glazed en Birthday Cake varianten. Dit zijn veilige opties, omdat dit de meest verkochte Timbits zijn bij Tim Hortons. Waarschijnlijk zullen later meer smaakvariaties volgen. Hoe dan ook, met deze aankondiging van Timmies en Post Foods kan 2020 voor de smikkelaars al niet meer stuk!

Natuurlijk is een doos Timbit cereals straks ook een leuk souvenirtje om mee terug te nemen naar Nederlands, naast natuurlijk Maple Syrup en andere typisch Canadese souvenirs.

Photo source: Post Foods

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies