Toerisme in West-Canada minder populair?

toerisme westen van Canada

Vorige maand was de USA & Canada Reisbeurs en het is goed om te zien hoe de USA nog altijd immens populair is, maar Canada enorm in de lift zit als vakantiebestemming. Met name de mensen die voor het eerst naar Canada reizen, kiezen voor het westen van Canada. Toch lijken de eerste signalen erop te wijzen dat het toerisme in West-Canada minder populair lijkt te worden.

Dat is natuurlijk een logische keuze, aangezien de ruige natuur, het schilderachtige Vancouver Island en de enorme hoeveelheden wildlife precies de dingen zijn die je wilt zien als je naar Canada gaat. Natuurlijk is het oosten van Canada ook prachtig, maar op een heel andere manier.

Toerisme in West-Canada

De afgelopen jaren heeft het toerisme naar het westen van Canada een enorme groeispurt doorgemaakt. De economische voorspoed heeft ervoor gezorgd dat mensen meer te besteden hebben, waardoor een dure vakantie naar Canada ook beter bereikbaar is geworden.

Maar niet alleen vanuit Nederland is het toerisme naar Canada gegroeid; steeds meer Aziaten ontdekken de schoonheid van West-Canada en reizen in groten getale naar de meest populaire plekken in de Canadese wildernis.

Met name de nationale parken van Alberta, dus Banff National Park en Jasper National Park, en Vancouver Island steken als bestemming met kop en schouders uit boven de andere delen van het westen. Locaties als de Athabasca Glacier, Whistler en Banff worden werkelijk overspoeld door touring cars vol toeristen die in hoog tempo door het westen van Canada langs alle highlights worden geloodst.

Wat de USA & Canada Reisbeurs heeft opgeleverd

Op de USA & Canada Reisbeurs was het vooral opvallend hoe Canada-gangers vooral belangstelling toonden voor het noorden van Canada, dus de Yukon en Northwest Territories. Een veel gehoord signaal is dat de drukte bij de toeristische highlights in BC en Alberta hen ervan weerhoudt daar terug te keren, ondanks de prachtige natuur.

Kennelijk wil men de ruige natuur weer ervaren, maar zit men niet te wachten op drukte. Nou, dan moet je inderdaad naar het noorden. Kilometers niets! Kilometers ruige natuur! Eindeloze lege wegen en minstens net zoveel wildlife! Dat is waar het noorden voor staat!

Ook de belangstelling voor winterreizen naar Canada zit in de lift. Ik heb veel mensen gesproken die op wintersport naar Whistler, naar Banff of Lake Louise wilden. Om nog maar niet te spreken van de winterreis van Dutch Wolf Tours, die natuurlijk uniek in zijn soort is!

Ondanks de afgenomen belangstelling voor het westen van Canada, is het natuurlijk nog steeds niet zo dat je er file hoeft te rijden. Ook zijn Vancouver Island en de parken nog steeds populair, maar de trend lijkt een beetje af te vlakken. Mensen gaan op zoek naar alternatieven om de drukte te ontlopen of zijn op zoek naar extremere bestemmingen en die vind je meer in de bush van Noord-Canada.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies