Torngat Mountain National Park, place of the Gods

Torngat Mountain National Park Newfoundland en Labrador

Verscholen in de afgelegen wildernis van Newfoundland en Labrador is Torngat Mountain National Park een ronduit spectaculair gebied om te bezoeken. Hier vind je de hoogste bergen ten oosten van de Rockies en dit is het gebied waar de inheemse volken van de Inuit al eeuwen jagen en vissen om te overleven.

De naam Torngat heeft niets met geiten te maken, maar is afkomstig uit het Inuktitut en betekent Place of the Gods. Het park heeft een oppervlakte van 9700 vierkante kilometer en strekt zich uit van het noorden van de Saglek Fjord naar de noordpunt van Labrador, waar de oostgrens van de provincie Québec de Atlantische kust bereikt.

Het park wordt gekenmerkt door bergen, kleine gletsjers en een ruige natuur waar in groten getale ijsberen en kariboes leven.

Door de afgelegen ligging ontvangt het park jaarlijks slechts enkele tientallen bezoekers en daarmee is deze unieke wildernis nog onontgonnen gebied voor het toerisme. De reis vergt een zorgvuldige planning, registratie bij de parkambtenaren en de juiste apparatuur.

Er zijn namelijk geen wegen, geen campings en geen bewegwijzering. Parks Canada beveelt dan ook met klem aan om de instructies van de Inuit gidsen nauwgezet op te volgen, aangezien zij hier al eeuwenlang weten te overleven en als geen ander weten dat er met deze natuur niet te spotten valt.

Wat ga je doen in Torngat Mountain National Park?

Met een verblijf in het Torngat National Park kun je leren hoe de Inuit leven en hoe zij hun spirituele en culturele gebruiken in de dagelijkse praktijk brengen. Je kunt op pad gaan op een nachtelijke trip naar de spectaculaire fjorden van de kust waar hun voorouders hebben geleefd.

Het is prachtig hoe de Inuit gids kunnen vertellen over hun cultuur en hun avonturen en over hun legendes. Je kunt kiezen uit wandel- en kampeerreizen naar het park. Ook behoren helikopter tours en boottochten tot de opties om dit afgelegen stuk van Canada te verkennen.

Bezoek het park per expeditieschip: Verschillende kleine expeditieschepen bezoeken jaarlijks het gebied. Zij maken gebruik van zodiacs of andere kleine vaartuigen om je als toerist aan wal te zetten. Het is een avontuurlijke manier om het gebied te verkennen.

Vissen: Vang arctische kabeljauw vanaf de kustlijn en maak je maaltijd op een traditionele manier klaar op hete stenen.

Flightseeing per vliegtuig of helikopter: Je zult er van versteld staan van hoe majestueus het Torngat Mountain National Park is vanuit de lucht. Vanuit de hoogte zie je alles natuurlijk beter in perspectief en ben je in staat alles ‘op schaal’ te waarderen. Een adembenemende ervaring!

Wandelen: Dit afgelegen gebied is een plek waar mensen duizenden jaren hebben overleefd. Geniet van deze oude erfenis wanneer je wandelroutes volgt van eeuwenoude voetsporen. Alles wat je ziet zal een onuitwisbare indruk achterlaten.

Bergbeklimmen: Torngat National Park is een paradijs voor een bergbeklimmers. De prachtige bergwanden met de schitterende omgeving trekken bezoekers vanuit de hele wereld.

Kamperen: Hoewel het park geen officiële campings heeft, mag je je tent met toestemming op

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies