Trans Canada Trail: wandelroute van 24 duizend kilometer

Trans Canada Trail Great Trail wandelen

Vind je het leuk om te wandelen? Als het antwoord ja is, overweeg dan om een vakantie naar Canada te boeken. Het is de bedoeling dat de wandelroute 1 juli 2017 ‘live’ gaat. De Trans Canada Trail is de tegenhanger van de Trans Canada Highway, maar dan voor voetgangers.

Tegen de tijd dat de Trans Canada Trail, ook wel bekend als The Great Trail, officieel wordt geopend, zal 21.000 van de 24.000 kilometer met elkaar zijn verbonden en wordt de route beschikbaar gesteld voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Het zal dan het langste wandelpad ter wereld zijn.

Trans Canada Trail, wandelplezier van kust tot kust

Grote delen van het parcours van de Trans Canada Trail zijn eigendom van lokale overheden en worden ook door die overheden onderhouden en beheerd. Men schat dat vier op de vijf Canadezen binnen 30 minuten van de route af woont. Als je denkt dat je het hele pad kan wandelen, heb je het mis. Door het enorme natuurerfgoed loopt 26% van de route over water. Als je de hele route wilt afleggen, neem dan je kajak maar mee!

Het mooie aan de Trans Canada Trail is dat er niet één eigenaar is, maar dat het pad een netwerk vormt van lokale eigenaren. Hiermee vormt het dus een belangrijke verbindende factor, een eigenschap die kenmerkend is voor de Canadese cultuur. De enorme route loopt werkelijk van kust naar kust en zelfs naar de Arctische zee.

De delen van het parcours die reeds klaar zijn, hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn groen! Hoewel sommige secties door stedelijk gebied lopen, wordt altijd een zo groen mogelijke route nagestreefd.

Het hele project is gebaseerd op de vrijgevigheid van vrijwilligers en samenwerkingen. Elke provincie heeft honderdduizenden dollars geïnvesteerd in het project, de federale overheid zelfs 35 miljoen dollar. Daarnaast zijn er ook particuliere donaties gedaan om het 24 duizend kilometer lange project te kunnen financieren.

Het zal bovendien heel wat uren vrijwilligerswerk kosten om het traject te kunnen onderhouden.

Het doel is om de Trans Canada Trail officieel te openen op de 150e Canadese verjaardag 1 juli 2017, op Canada Day. Tegen die tijd is er 25 jaar lang gewerkt aan dit bijna onmetelijke project.

Bekijk hier de route

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies