Tsusiat Falls, waterval op het strand langs de West Coast Trail

Tsusiat Falls West Coast Trail Vancouver Island

Een van de meest populaire en mooiste campgrounds langs de West Coast Trail op Vancouver Island is Tsusiat Falls. Deze camping is een van de hoogtepunten langs het parcours en is vernoemd naar de prachtige waterval Tsusiat Falls, die over een abrupte klif het strand op stroomt en daar in zee uitmondt.

Tsusiat Falls, waterval op het strand

Tsusiat Falls ontleent zijn  charme aan zijn bijzondere verschijning. In tegenstelling tot de meeste watervallen die gewoonlijk verder stroomopwaarts voorkomen, eindigt dit riviertje met een spetterende finish op het strand waar het water de zee in stroomt. Bekijk een video van de waterval.

De kracht van het water heeft een behoorlijke bassin in het strand uitgesleten, waardoor het water  steeds op een andere manier zijn weg vindt naar de zee. Als cherry on the pie zie je vanaf het brede strand regelmatig walvissen in zee zwemmen. Hoe romantisch wil je het hebben?!

Kamperen campground op het strand

De camping Tsusiat Falls is breed en strekt zich uit tot aan het strand. Eigenlijk wil iedereen die over de prachtige omgeving en deze camping heeft gehoord hier wel verblijven. De omgeving heeft iets magisch, iets onbeschrijflijks dat een onvoorstelbare aantrekkingskracht heeft.

Er is echter één keerzijde…zoveel natuurpracht trekt wel grote horden mensen aan. Als je niet van drukte houdt, kun je echter wel een rustige plek aan het uiteinde van de campground opzoeken. Daar vind je ook een behoorlijk grote zeegrot vindt.

Deze omgeving heeft in feite alleen maar voordelen. De camping is goed onderhouden, de uitzichten over de oceaan zijn fenomenaal, je hebt een prachtig breed strand ter beschikking en met voorbij zwemmende walvissen is er geen plek mooier om te verblijven dan Tsusiat Falls op Vancouver Island.

De camping is goed georganiseerd en met het drijfhout dat op het strand is aangespoeld, zijn op de campground de plekken goed afgebakend, waardoor je redelijke privacy hebt.

Moet je kamperen bij Tsusiat Falls? Absoluut! Natuurlijk zal het druk zijn, maar de watervallen zijn prachtig en het strand is geweldig. TIP: in het meertje onderaan de waterval is het heerlijk zwemmen en water is er mooier dan hier ’s avonds bij de ondergaande zon walvissen voorbij te zien zwemmen?

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies