Vancouver International Airport beste luchthaven ter wereld

Vancouver International Airport

Vancouver International Airport (YVR) is door de Centre for Aviation (CAPA) uitgeroepen tot de beste luchthaven ter wereld van 2016. De luchthaven heeft deze prijs te danken aan een uitstekende kwaliteit van diverse criteria waarop de verschillende luchthavens zijn beoordeeld.

Craig Richmond, de CEO van Vancouver International Airport legt uit: “Dit is een ongelooflijke prestatie en het bewijs dat YVR een groeiende invloed heeft op het wereldtoneel. Deze mijlpaal is te danken aan onze focus op het gebied van veiligheid, teamwork, verantwoordelijkheid en innovatie. Hiermee zijn we in staat om de luchthaven voortdurend te verbeteren, zodat de passagiers, de partners en de stad Vancouver kunnen profiteren van stijgende passagiersaantallen.”

Groei Vancouver International Airport

De luchthaven van Vancouver zag de afgelopen jaren de passagiersaantallen omhoogschieten. YVR verwelkomde in 2015 een recordaantal van 20,3 miljoen passagiers, een miljoen meer dan het jaar ervoor. De verwachting is dat de stijgende lijn zal doorzetten en in 2016 worden 22 miljoen passagiers verwacht.

UitbreidingĀ  bestemmingen vanaf Vancouver International Airport

De groeiende passagiersaantallen zijn vooral het gevolg van het grote aantal nieuwe bestemmingen en maatschappijen dat de luchthaven aandoet. Alleen al dit jaar zijn er achttien nieuwe maatschappijen bijgekomen die elf nieuwe bestemmingen verzorgen vanuit Vancouver. Onder deze nieuwe maatschappijen zijn luchtvaartmaatschappijen als Xiamen Airlines en Beijing Capital Airlines. Een groot deel van de recente groei kan worden toegeschreven aan het besluit om YVR te gebruiken als Transpacific Hub.

De groei die wordt voorzien voor de komende jaren vereist een verbeterde infrastructuur op en rond de luchthaven om de verwachte passagiersaantallen van 25 miljoen passagiers in 2020 te kunnen bedienen.

Het is de eerste keer dat een Noord-Amerikaanse luchthaven de Capac Award heeft gewonnen en is uitgeroepen tot de beste luchthaven. Winnaars in het verleden waren onder andere Singapore Changi Airport, Amsterdam Schiphol Airport en Beijing Capital International Airport.

Bron

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies