Hoe kun je naar Vancouver Island reizen?

Vancouver Island reizen veerboot vliegtuig

Een vakantie naar Vancouver Island staat bij veel mensen op het verlanglijstje en dat is niet voor niets. Dit 460 kilometer lange paradijselijke eiland in de Pacific heeft tijdens de lange zomers een subtropisch klimaat, heeft een ongekend gevarieerde flora en fauna en is volgens Jacques Cousteau, de bekende duiker, de nummer twee duiklocatie ter wereld, na de Rode Zee in Egypte. Het is dus niet vreemd dat het aantal mensen die naar Vancouver Island reizen nog jaarlijks stijgt.

Wegennet op het eiland

Vancouver Island ligt op ongeveer 97 kilometer ten westen van Vancouver City en op 117 kilometer ten noorden van de Amerikaanse stad Seattle. Op het eiland liggen duizenden kilometers aan goed geasfalteerde wegen en gravel roads om alle uithoeken van het eiland te kunnen verkennen. De beste verharde wegen liggen van zuid naar noord tussen Victoria en Port Hardy. Dit is Highway 19 en deze route kun je ook wel zien als de ruggengraat van Vancouver Island. Een andere verkeersader loopt van oost naar west tussen Campbell River en Tofino.

Onderweg cruise je door kleine vissersdorpjes, door eindeloze regenwouden en rijd je langs de prachtigste kustlijnen. De rit van Victoria naar Port Hardy neemt ongeveer 5,5 uur in beslag, maar ik garandeer je dat het langer duurt, aangezien je onderweg talloze malen zult uitstappen om te genieten van de omgeving en de prachtige uitzichten.

Highway 19 wordt ook wel The Old Island Highway of de Oceanside Route genoemd en loopt parallel aan de oostelijke oevers van het eiland. Vanaf deze route heb je een fantastisch uitzicht op de Salish Sea, de zee tussen het vasteland van British Columbia en Vancouver Island. Deze schilderachtige route doorkruist de gemeenschappen van Parksville, Qualicum Beach, Fanny Bay, Union Bay, Royston, Black Creek, Oyster River en Campbell River.

Hoe kun je naar Vancouver Island reizen?

Met de veerboot naar Vancouver Island

Of je nu per auto, met de motor, per fiets of met de camper reist, er zijn vanaf het vasteland diverse veerdiensten die de overtocht maken naar Vancouver Island.

BC Ferries verzorgt de belangrijkste verbinding tussen het vasteland en Vancouver Island, net zoals de verbindingen met de omliggende eilandgemeenschappen. Elk uur vaart er een ferry vanuit Tsawwassen (Vancouver City) en Horseshoe Bay (net ten noorden van Vancouver) naar Victoria of Nanaimo op het eiland.

Wanneer je de Sunshine Coast langs de westkust van Bristish Columbia wilt bezoeken, is er ook de mogelijkheid om vanuit Powell River de oversteek te maken naar Comox op Vancouver Island. Port Hardy, helemaal in het noorden van Vancouver Island, is verbonden met het vasteland door de veerboot naar Prince Rupert, helemaal in het noorden van BC. Port Hardy is tevens de vertrekhaven van de Inside Passage, die helemaal naar Alaska voert.

Bekijk de veerboot vertrektijden van BC Ferries

Vanuit de staat Washington, USA zijn er drie veerdiensten beschikbaar om bezoekers naar Vancouver Island te brengen:

  • The Coho Ferry verzorgt dagelijkse verbindingen tussen Port Angeles, ten noorden van Olympic National Park) naar het centrum van Victoria.
  • De veerboot vanuit Anacortes, die wordt geëxploiteerd door het Washington Department of Transportation, verbindt Anacortes met Sidney op Vancouver Island.
  • De passagierscatamaran-service van Clipper Navigation vaart tussen Seattle en Victoria.

Naar Vancouver Island per vliegtuig

Dagelijks zijn er vluchten van en naar Calgary en Edmonton die bezoekers rechtstreeks naar Victoria, Comox en Nanaimo (alleen vanuit Calgary) vliegen. Ook zijn er geplande en chartervluchten die snelle en directe verbindingen bieden tot de vele eilandgemeenschappen, waaronder Qualicum Beach, Tofino, Port Alberni, Campbell River, Alert Bay en Port Hardy.

De 3,340 kilometer lange kustlijn van Vancouver Island en de bijna 10.000 meren bieden ook geweldige mogelijkheden om per float plane naar het eiland te vliegen. Per watervliegtuig kun je natuurlijk prachtige afgelegen locaties bezoeken.

Een andere een unieke ervaring is om met een helikoptervlucht naar Vancouver Island te reizen vanuit Vancouver. Dergelijke vluchten duren doorgaans 20 – 35 minuten per enkele reis. Je kunt ook overwegen om per helikopter een van de Gulf Islands te bezoeken.

Zoals je ziet is Vancouver Island goed te bereiken, zowel per veerboot als per vliegtuig of helikopter. De infrastructuur op het eiland is toegerust op de grote aantallen toeristen die jaarlijks naar Vancouver Island reizen. Wil je weten wat de grootste trekpleisters zijn  van het eiland? Bekijk dan even de mooiste highlights van Vancouver Island.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies