vissen Fraser River British Columbia steur

In de Fraser River in British Columbia is afgelopen vrijdag een mammoet steur gevangen. De vis van prehistorische omvang werd gevangen door een tour guide uit Chilliwack. De steur was zo enorm dat hij direct gebombardeerd werd tot de grootste ooit gevangen en weer vrijgelaten steur in de Fraser River. Want het was er een voor de boeken…Het was zeker een voor de boeken.

Vissen in de Fraser River: recordvangst

Een tour guide van Lang’s Fishing Adventures vertelde dat de witte steur afgelopen vrijdag werd gevangen toen hij met een groep andere vissers op pad was. “Het was echt zo’n typische “vis van je leven”, verklaarde gids Darren Mulrooney over de steur die nog niet eerder getagd is als ‘gevangen’. Ze schatten de leeftijd van de vis op minstens 100 jaar!

De vier vissers waren op een teamuitje in het kader van teambuilding en waren aan het vissen in het Hatzic Flats deel van de Fraser River, net ten oosten van Mission.

Vier vissers Alan Urmeneta, Darren Auramenko, Brant Craig en Frank Koch uit Vancouver hebben afgelopen vrijdagmiddag de gigantische vis gevangen in het Hatzic flats-gedeelte van de Fraser, ten oosten van Mission.

Gewicht en omvang recordvis

Het gevecht om de vis uiteindelijk onder bedwang te krijgen heeft in totaal 40 minuten gekost. Nadat de enorme steur was opgemeten en was getagd voor het monitoringsprogramma van de Fraser River Sturgeon Conservation Society, stonden ze perplex dat de vis een vorklengte had van 345,44 cm lang en 154,94 cm in omtrek was. Het gewicht van de reuzensteur was 800 pond, dus zo’n slordige 350 kilo!

Vissen van deze omvang worden in vissersjargon ook wel dinosaurussen genoemd, niet alleen vanwege hun omvang, maar ook de leeftijd. Het is ook even iets om bij stil te staan: een vis die de tijd van beide wereldoorlogen heeft meegemaakt!

Bron en foto: Agassiz Harrison Observer