Op vakantie naar Canada met het vliegtuig

Vliegen naar Canada parkeren Zaventem Brussel

Staat het bezoeken van Canada ook nog op jouw wishlist? Wij vertellen je graag meer over het reizen naar Canada met het vliegtuig. Het is natuurlijk een behoorlijke reis over de Noordelijke Atlantische Oceaan om van Europa naar Noord-Amerika te reizen en daarom is het fijn om voorbereid te zijn op wat je precies kunt verwachten wanneer je op zoek gaat naar vliegtickets.

Canada vluchten vergelijken

Iedere ervaren reiziger weet dat het een hele klus kan zijn om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Er zijn natuurlijk tal van websites die je helpen met vergelijken, maar wij geven je ook graag een tip. Misschien ben je gewend om gewoon vanaf Schiphol Airport te reizen, omdat deze het dichtstbij is en wel zo gemakkelijk. Toch kan het veel geld schelen als je voor een andere luchthaven kiest zoals Brussels Airport.

Deze luchthaven ligt niet ver van de Nederlandse grens af en is daarom ook prima bereikbaar. Wil je op vakantie naar Canada met het vliegtuig en naar Toronto toe bijvoorbeeld, dan kun je een directe vlucht nemen vanaf Amsterdam Airport voor ruim € 2000 buiten het hoogseizoen. Kies je er echteer voor om vanaf Brussel Zaventem Airport te vliegen met één tussenstop in Amsterdam, dan kost dit je ongeveer € 1000. Dat is dus gewoon de helft van de directe vlucht! Het is dus zeker de moeite waard om de verschillende opties eens goed te bekijken.

Parkeren Brussel Zaventem Airport

Ben je overtuigd en wil je inderdaad vliegen vanaf Brussels Airport? Dan is de kans groot dat jij met al je bagage de auto pakt en naar Zaventem toerijdt. Je auto parkeren Brussel Airport is heel eenvoudig en hoeft niet duur te zijn. De verschillende shuttle parkings bieden een goede service en zorgen ervoor dat jij op tijd op de luchthaven bent, door je na het parkeren met de shuttlebus naar de luchthaven te rijden. Houdt er wel altijd rekening mee dat er wachttijden kunnen zijn, dus wees ongeveer 3 uur voordat je vlucht vertrekt aanwezig op de parking. Zo kun jij je in alle rust voorbereiden op de lange vlucht en fris weer uit het vliegtuig stappen op de plaats van bestemming.

Bestemmingen

Canada is een heel groot land, maar de belangrijkste steden liggen tegen de grens met de Verenigde Staten aan. Dit komt omdat het noorden van Canada erg koud is en er veel sneeuw kan vallen in de winter, waardoor het geen fijne leefomgeving is. Zowel aan de oost- als aan de westkust liggen verschillende grote steden. We bespreken de drie belangrijkste steden voor toeristen.

Toronto

Aan de oostkant van Canada, tegen de Verenigde Staten aan, ligt de grootste stad van Canada, Toronto. De ligging is ideaal, waardoor je gemakkelijk een dagtrip kunt doen naar de indrukwekkende Niagara Falls. Het ligt tevens aan Lake Ontario, waardoor je ook diverse watersporten kunt beoefenen tijdens je vakantie. Vliegen van Brussel naar Toronto is altijd met een tussenstop in Canada of in Europa. De kortste vlucht is met Air Canada, waarbij je in totaal bijna 10 uur onderweg bent. Er is een tussenstop in Montreal van ruim een uur, waarna er een korte vlucht naar Toronto volgt. Een goedkopere maar langere reis is met Air Portugal, waarbij je vanuit Brussel naar Lissabon vliegt en vanuit daar direct naar Toronto. In totaal ben je dan ruim 14 uur onderweg met een overstaptijd van bijna 3 uur. Het prijsverschil is ongeveer € 600.

Vancouver

Aan de westkant van Canada ligt Vancouver, tevens dicht tegen de grens met de Verenigde Staten aan. Vancouver is de grootste stad van west-Canada en heeft een prachtige skyline. Als je zin hebt in een avontuurtje, kun je over de Capilano Suspension Bridge lopen op 70 meter boven een kloof met een kolkende rivier. Ook leuk is om met5 de veerboot de oversteek te maken naar het prachtige Vancouver Island. De kortste vlucht naar Vancouver vanuit Brussel duurt ruim 12 uur via KLM met een tussenstop in Amsterdam. Dit kost iets meer dan € 1000, terwijl een directe vlucht vanuit Amsterdam naar Vancouver ruim € 2000 kost. Ook hier zie je duidelijk een prijsverschil tussen de luchthaven van vertrek.

Montréal

Na Toronto is Montreal de grootste stad van Canada. Het is ooit gesticht door de Fransen, waardoor er duidelijk een mix te zien is van Canadese en Europese invloeden. Zo waan je jezelf in Frankrijk, door de Franse taal die wordt gesproken, maar toch ben je in een Noord-Amerikaans land. Een bijzondere ervaring dus! Vliegen naar Montreal kan vanuit Brussel rechtstreeks met Air Canada. Zo’n directe vlucht duurt slechts 7,5 uur en de kosten voor een enkele reis liggen rond de € 1000. Wil je liever goedkoper vliegen, dan kun je met een tussenstop in Parijs of Lissabon in 30 uur naar Montreal vliegen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang vliegen naar Canada vanaf Schiphol?

De vluchttijd van Schiphol naar Canada varieert, afhankelijk van de specifieke bestemming in Canada. Omdat Canada natuurlijk een enorm land is, verschilt de duur van de vlucht naar jouw bestemming. Het vliegtraject verschilt ook per bestemming. In de regel geldt: hoe verder westelijk in Canada, hoe noordelijker de boog is waarin je vliegt. Bijvoorbeeld, als je van Schiphol naar Toronto vliegt, dan vlieg je over IJsland, maar vlieg je naar Winnipeg, dan vlieg je over Zuid-Groenland. Vlieg je naar Vancouver, dan vlieg je halverwege over Groenland.

Over het algemeen geldt dat vluchten van Schiphol naar steden in Oost-Canada, zoals Toronto of Montreal, korter zijn dan vluchten naar steden in West-Canada, zoals Vancouver. Gemiddeld genomen kun je rekening houden met de volgende vluchttijden naar Canada:

  1. Toronto, Oost-Canada: De vluchttijd naar Toronto Pearson International Airport bedraagt 7 tot 8 uur, afhankelijk van de vluchtomstandigheden.
  2. Montreal, Quebec: De vluchtduur naar Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport is 7 tot 8 uur.
  3. Calgary, Alberta: De vluchttijd naar Calgary International Airport is 7,5 tot 8,5 uur.
  4. Vancouver, British Columbia: De vluchttijd naar Vancouver International Airport (YVR) aan de westkust van Canada is aanzienlijk langer, ongeveer 9 tot 10 uur of meer.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies