Wandelen in Algonquin Park, 3 mooie wandelroutes

Algonquin Park wandelen wandelingen wandelroutes

Centraal in de provincie Ontario ligt Algonquin Park. Het park is eenvoudig bereikbaar vanuit de richting Toronto via Highway 17 en Highway 11 vanuit het oosten en Highway 60 vanuit het westen.

Het is één van de iconische parken van Canada en misschien wel het best bekend als een kanobestemming van wereldklasse. Daarnaast is Algonquin Park is ook een paradijs voor wandelaars. De herfst maakt Algonquin Park helemaal tot een geweldige bestemming, vanwege de levendige kleuren van de Indian Summer.

Het park biedt een prachtige omgeving om bevers, beren en elanden te spotten en ‘s nachts kan je er als je geluk hebt wolven horen zingen. Het landschap van Algonquin wordt gekarakteriseerd door de enorme rotsformaties die deel uitmaken van de Canadian Shield, de ontelbare meren en de gemengde bossen van naald- en loofbomen. Kortom, Algonquin Park is 7300 vierkante kilometer wildernis die je te voet, peddelend, op de fiets of te paard kan verkennen. Bekijk deze dronebeelden van Algonquin tijdens de Indian Summer.

Onderstaand beschrijven we drie prachtige wandelingen in Algonquin Park.

Wandelen in Algonquin Park, drie mooie wandelroutes

Bat Lake Trail

Niveau: beginners

Lengte: 5,8 kilometer

De wandelroute Bat Lake Trail is een familievriendelijke middagwandeling die eenvoudig toegankelijk is vanaf Highway 60, de doorgaande weg door het park. De trailhead ligt op ongeveer 26 kilometer van de ingang van het park (vanuit de richting Huntsville). Sommige delen van de wandelroute zijn opgebouwd uit houten promenade.

Het pad klimt langzaam vanaf de trailhead voordat je een uitkijkpunt bereikt. Het is niet het meest spectaculaire uitzicht in Algonquin Park, maar absoluut de moeite waard. Na dit punt daalt het pad weer langzaam en kruist een moeras vóórdat je Bat Lake bereikt. Het meer heeft twee kleine steigers van waaraf je kunt genieten van het uitzicht.

Mizzy Lake Trail

Niveau: middelmatig geoefend

Lengte: 12 kilometer

De Mizzy Lake Trail is ook weer eenvoudig te bereiken vanaf Highway 60 en ligt op ongeveer 15 kilometer vanaf de Eastgate van het park. Deze wandelroute heeft de beste locaties om wilde dieren te spotten in het park. Langs de weg staat de trailhead goed aangegeven. Het goed gemarkeerde pad slingert langs negen vijvers en meren, waar veel bevers leven. We l is het pad vergeven van de rotsen en boomwortels, dus kijk uit waar je loopt.

Het is een relatief vlak parcours en sommige delen bestaan uit een houten boardwalk. Ondanks dat deze route relatief populair is, hebben de eenzaamheid en de natuurgeluiden de overhand in deze ongerepte bossen.

Highland Backpacking Trail

Niveau: gevorderd

Lengte: 19 of 35 kilometer

De Highland Backpacking Trail is er in twee lussen, een van 19 en een van 35 kilometer. Deze wandelroute is een meer uitdagende meerdaagse backpackersroute. De Trailhead is te vinden in de buurt van de Mew Lake Campground (in de buurt van de Bat Lake trailhead).

In het parcours zijn een aantal steile klimmetjes en technische stukjes opgenomen. Hoewel het pad soms de volledige aandacht vereist, vergeet zeker niet de camera in de aanslag te houden voor de vele vogelsoorten.

Je kunt de lus beperken bij Provoking Lake (19 kilometer retour) of het pad verder vervolgen om de volledige lus te wandelen. Deze lus leidt je ook nog langs de Head en Harness Lakes (35 km retour). Langs de route zijn er diverse mooie uitzichtpunten en watervallen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Ontario

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies