Wandelen in Banff National Park: 5 prachtige wandelroutes

wandelen in Banff National Park wandelroutes

Banff National Park roept natuurlijk direct de associatie op van prachtig blauwe gletsjermeren en een eindeloze zee van bergpieken. En daarbij is het ook geen bluf om te vermelden dat je daarnaast nog heerlijk kabbelende beekjes, wilde bloemenweiden en veel wildlife kunt verwachten. Wandelen in Banff National Park staat dan ook gelijk aan het betreden van een sprookje.

En dat alles bij elkaar betekent natuurlijk dat je je als wandelaar geen mooier landschap kunt voorstellen om je wandelschoenen eens goed op de proef te stellen.

Met in totaal meer dan 1600 kilometer aan wandelpaden heeft Banff National Park enorm veel mogelijkheden voor avonturiers die eenvoudige, maar ook bijzonder zware wandelroutes willen bedwingen.

Ik heb een vijftal wandelroutes in Banff National Park voor je op een rijtje gezet. Ik heb hierbij geprobeerd om hierin een beetje variatie in ervaringsniveau aan te brengen. LET OP: check altijd voordat je op pad gaat de meest recente trailcondities bij Parks Canada.

Wandelen in Banff National Park: 5 mooie wandelroutes

Cascade – Amfitheater

Deze wandeling begint bij het skigebied Mount Norquay en ligt dus vlak buiten Banff. Vanuit Banff steek je de Trans Canada Highway over en kronkel je jezelf een weg naar boven. De uitzichten van de Cascade Amphitheatre route zijn werkelijk adembenemend. Je wordt omsloten door indrukwekkende kalkrotsen en wandelt door prachtige bloemenweiden.

Afstand: 13,2 km inclusief terugtocht
Hoogteverschil: 640 meter
Benodigde tijd: 4-6 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Cory Pass – Mt. Edith Loop

De wandeling naar Cory Pass vertrekt van vlak langs de Bow Valley Parkway bij Banff is meer voor de gevorderde wandelaars, want voor het uitzicht vanaf de pas heb je serieuze beenkracht nodig. Daar tegenover staat één van de mooiste uitzichten van heel Banff National Park.

De wandelroute loopt in een lus en komt door een aantal microklimaten, waardoor je bijzonder veel variatie hebt. De pas van Mount St. Louis is een uitgelezen plek om van een meegebrachte lunch te genieten. Ik kan je persoonlijk garanderen dat je meer van het uitzicht zal genieten dan van je lunch! Vanaf de pas vervolg je de route door aan de andere kant rond Mt. Edith. Dit deel van de route is iets eenvoudiger, dus je kan het best deze route volgen en niet andersom lopen.

Afstand: 13 kilometer in een lus
Hoogteverschil: 1000 meter
Benodigde tijd: 5-6 uur
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd

Plain of Six Glaciers

Dit is veruit één van de meest toegankelijke en schilderachtige wandelingen in heel Banff National Park. De Plain of Six Glaciers wandelroute geeft een weids uitzicht over de indrukwekkende bergformaties rondom Lake Louise, waaronder Mt. Lefroy, Mt. Victoria en de bekende Victoria Glacier, die je vanaf Chateau Lake Louise al in de verte ziet liggen. Na een gestage wandeling beland je op het plateau waar je kunt genieten van je lunch. Vervolgens wandel je nog ongeveer een kilometer langs de hellingen die uitzicht bieden op Abbot Pass en de Abbot Pass Hut. Zorg ervoor dat je op de terugtocht langs het theehuis van Plain of Six Glaciers komt voor een welverdiende snack. De wandelroute vertrekt vanaf het hotel vooraan bij Lake Louise.

Afstand: 13,8 km inclusief terugtocht
Hoogteverschil: 380 meter
Benodigde tijd: 4-6 uur
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Bourgeau Lake & Harvey Pass

Het gebied van Bourgeau Lake en Harvey Pass verdient in wezen een volledige dag om hier te besteden, zo mooi! Het wandelpad klimt steil omhoog door het bos van sparren en komt uit in de weiden die Bourgeau Lake omringen. Vanaf daar ga je nog 2,2 kilometer verder en 310 meter omhoog naar het meer bij Harvey Pass voor een indrukwekkend uitzicht op Mt. Assiniboine, ook wel de “Matterhorn van de Rockies” genoemd.

Afstand: 15 km inclusief terugtocht
Hoogteverschil: 725 m (2378 ft)
Benodigde tijd: 5-6 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lake Agnes / Big Beehive

Zonder de wandeling naar Lake Agnes in de regio Lake Louise zou dit lijstje niet compleet zijn. Het historische theehuis aan de oevers van Lake Agnes is te bereiken via een relatief eenvoudige wandeling door prachtige, oude bossen.

Lake Agnes voedt een prachtige waterval die naar beneden het dal in stroomt. Het theehuis is de uitgelezen plek om lekker van een vers stuk taart met koffie te genieten in de ijle berglucht. stroomt uit het meer van Agnes net onder het theehuis van het meer van Agnes, waar u kunt genieten van een kopje thee en een vers stuk taart.

Voor extra uitdaging kun je nog 1,6 kilometer verder wandelen naar het einde van Lake Agnes, waar je naar de top en ga je terug naar de top van de Big Beehive klimt voor een adembenemend uitzicht op de Bow Valley en het prachtig blauwe water van Lake Louise.

Afstand: 7,2 km inclusief terugtocht
Benodigde tijd: 3-4 uur
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Photo credit: InSapphoWeTrust on Flickr

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *