Wandelen bij Joffre Lakes Provincial Park

Joffre Lakes Provincial Park wandelen

Joffre Lakes Provincial Park is een klein provinciaal park in het zuidwesten van British Columbia, vlakbij het plaatsje Pemberton langs de Sea to Sky Highway. Hoewel het park met een oppervlakte van slechts 1.460 hectare niet bijzonder groot is, is een wandeling de wildernis in absoluut de moeite waard. De knalblauwe Lower, Middle en Upper Joffre Lakes zijn alle drie prachtig en veel mensen rijden in hun haast naar de volgende bestemming hier voorbij.

Genoeg reden dus om hier een ochtend voor in te ruimen en deze relatief rustige plek te bezoeken. lekker op je gemak de prachtige omgeving Joffre Lakes Provincial Park te verkennen.

Vlak langs de Sea to Sky Highway ligt de parkeerplaats en de trailhead. Vanaf daar loop je in vijf minuten naar het Lower Joffre Lake. De bergwanden stijgen bijna verticaal de lucht in en de met sneeuw bedekte bergtoppen tekenen scherp af tegen de helder blauwe lucht.

Het park laat duidelijk zien hoe het is gevormd tijdens de laatste ijstijd toen enorme gletsjers het landschap voorgoed veranderden. De puntige bergpieken laten zien dat het hier om een relatief jong gebergte gaat. De rotsachtige, steile bergwanden worden afgewisseld met U-vormige valleien die zijn gevormd door de gletsjers van zo’n 12 duizend jaar geleden en de stuwwallen laten zien tot hoe ver de gletsjers ooit hebben gereikt.

In Joffre Lakes Provincial Park vind je torenhoge bergpieken, kleine ijsvelden, koude bruisende beken en strakblauwe meren.

Een van de grote highlights zijn de turquoise blauwe gletsjermeren van Lower, Middle en Upper Joffre Lakes. Deze drie meren liggen langs het Joffre Lake Trail, het pad dat dwars door het park loopt. De verzadigd blauwe kleur varieert naarmate de inval van de zon ook verandert.

Recreatie in Joffre Lakes Provincial Park

Joffre Lakes Provincial Park heeft uitstekende mogelijkheden om te wandelen, bergbeklimmen, wildlife te spotten of je kunt ook heerlijk gaan vissen. Vanaf de parkeerplaats aan de noordzijde van het park loopt een pad vier kilometer het park in. Als je hier gaat wandelen, ga dan goed voorbereid op pad en calculeer in dat je met flinke stijgingen en afdalingen te maken krijgt.

Joffre Lakes Trail

Joffre Lakes is een van de mooiste wandelingen van BC en is relatief eenvoudig bereikbaar aangezien de trailhead vlak langs de doorgaande weg ligt en je binnen vijf minuten al bij de oever van het eerste meer kunt staan.

Vanaf de parkeerplaats vlak bij de Duffey Lake Road ten noorden van Pemberton, volg je het pad en houd daarbij links aan bij de splitsing. Binnen een paar minuten bereik je de eerste van drie meren, Lower Joffre Lake. Het uitzicht is geweldig en op een zonnige dag kun je vanaf hier in de hoogte de Matier gletsjer reeds zien.

Vanaf de oever loop je terug naar de splitsing en sla je links af om de wandeling naar Middle en Upper Joffre Lakes te beginnen. Het pad kruist een brug en je blijft het pad langs de rand van het meer volgen. Na ongeveer 5 minuten lopen begint het pad bergopwaarts te lopen en kom je tussen steeds dichter woud. Na ongeveer 20 minuten kom je bij een open plek waar je weer meer uitzicht krijgt op de omgeving n waar je op een uitzicht wordt getrakteerd over de vallei en de kant waar je vandaan komt. Dit deel van de route is bezaaid met keien, maar het pad hier is goed onderhouden, vooral op het steile gedeelte.

Nadat het pad langs Joffre Creek loopt, klimt het verder met een paar haarspeldbochten tot een punt waar je het Lower Lake in de verte kunt zien. Niet veel verder stijgt het pad minder en kun je tussen de bomen door het turquoise Midden Joffre Lake zien. Een stukje verder komt het pad uit bij een uitkijkpunt over het tweede meer, waar de gletsjer een prachtig decor is.

Je vervolgt het pad en steekt een houten brug over. Terwijl de route het Middle Joffre Lake achter zich laat, leidt een kort pad naar rechts naar een prachtige waterval in de rivier die de Upper en Middle Joffre Lakes met elkaar verbindt.

Als je weer terug naar de hoofdroute wandelt, vervolg je het pad bergopwaarts en binnen een kwartier bereik je een andere kleine houten brug. Daar zie je het Upper Joffre Lake tussen de bomen door. Hoewel het lijkt dat je er bijna bent, is er nog steeds een flinke wandeling rond het meer. Het pad is zeker als het heeft geregend vrij lastig begaanbaar als de wortels en rotsen glad zijn. Pas dus goed op en zorg dat je stevig schoeisel draagt!

Wanneer je het einde van de Joffre Trail bereikt, is er meer gelegenheid om het Upper Lake te bewonderen, samen met het uitzicht op de gletsjer.

Joffre Lakes Provincial Park is een prachtig klein park en bijzonder geschikt om een mooie ochtendwandeling te maken. Qua niveau is de wandelroute ‘gemiddeld’ en het is verstandig om er 4 uur voor te reserveren. Het totale wandeltraject is 10 kilometer lang (incl. terugweg). In het traject zit een totaal hoogteverschil van 370 meter. Bekijk deze video om een goede indruk te krijgen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies