Wandelen naar Mystery Lake op Mount Seymour bij Vancouver

Mystery Lake wandeling Mount Seymour Vancouver

Mystery Lake ligt op Mount Seymour in North Vancouver en is een populaire plek om te gaan zwemmen voor de Vancouverites tijdens de warme zomerdagen. Het meer is goed bereikbaar en is een heerlijke plek om te ontspannen of te picknicken.

Wandelen bij Mystery Lake, Vancouver

Aangezien deze berg op een klein half uurtje ligt van downtown Vancouver is een wandeling bij Mystery Lake een heerlijk daguitje. Het is een relatief korte, maar vrij pittige wandeling. Tegen de tijd dat je het einde van de klim hebt bereikt, heb je eerder het gevoel dat je een flinke work-out hebt gehad dan een wandelingetje van drie kilometer. De wandelroute is goed aangegeven en vergt ongeveer drie kwartier heen en drie kwartier terug.

Zeker wanneer je hartje zomer gaat wandelen, zorg dan absoluut dat je voldoende drinkwater meeneemt en wellicht kan een handdoek ook lekker zijn. Mocht je toch oververhit raken, neem dan een heerlijk verfrissende duik in Mystery Lake aan het eind van de route (wel koud!)

Mystery Lake wandeling statistieken

  • Rating: Eenvoudig/middelmatig
  • Afstand: 4,6 kilometer
  • Hoogteverschil: 300 meter
  • Hoogste punt: 1.160 m
  • Benodigde tijd: 1,5 uur (heen en terug)
  • Seizoen: juli-oktober
  • Trailhead coördinaten: N49.367578, W-122,949108

Mystery Lake wandelroute

De route begint bij de grote parkeerplaats bij de top van de berg. De aanvang van de route ligt aan de noordzijde van de parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats loop je via de onverharde weg in de richting van de Mystery Peak Express stoeltjeslift.

Aan de linkerhand is de trailhead voor Dog Mountain Trail en aan uw rechterhand is de trailhead van Mystery Lake. Beide routes zijn goed gemarkeerd. Sla rechtsaf in de richting gemarkeerd voor Mystery Lake, met oranje stippen.

Volg het smalle pad. Het pad is direct overgroeid met boomwortels en rotsachtig en stijgt omhoog. Zo blijft het gehele parcours naar het meer.

Ongeveer 700 meter in de route kom je aan de rechterkant een kleine vijver tegen met een houten boardwalk. Vlak daarna steek je een skipiste over en zie je in de verte een glimp van de stad Vancouver, een schitterend uitzicht.

De wandelroute loopt helemaal rond Mystery Lake. Hier kan je heerlijk bijkomen van de wandeling en lekker ontspannen.

Hoe kom je bij de trailhead?

Neem de afslag Mount Seymour vanaf Highway 1 in North Vancouver. Sla af naar de Mount Seymour Parkway totdat je aankomt op Mount Seymour Road. Sla hier af naar links naar Mount Seymour Road en volg deze tot aan het skiheuvelgebied. Parkeer hier de auto aan de noordkant van de parkeerplaats. Bekijk deze video voor een indruk van de wandelroute.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies