Wandeling: Brimstone Head, Fogo Island, Newfoundland

Wandeling Brimstone Head Fogo Island Newfoundland

Brimstone Head wordt door de Flat Earth Society ook wel gezien als één van de vier hoeken van de aarde.  De aanblik van deze plek lijkt een beetje een ‘combinatie van oorlog en vrede’. Zo vredig als de huisjes van het dorpje er liggen, zo gewelddadig lijkt de rots ‘de kop te hebben opgestoken’.

De wandeling naar Brimstone Head loopt door een dramatisch landschap van rotsen met aan beide zijden steil aflopende kliffen die verdwijnen in de aquamarijne zee.  Brimstone Head is een korte wandeling van twee kilometer en vergt ongeveer een uur om te lopen. Deze wandeling maak je dus niet om uren te lopen, maar het uitzicht is veruit het mooiste van Fogo Island en adembenemend.

De rots van Brimstone Head, Fogo Island

De trap die de rots op leidt komt uit bij twee uitkijkplatforms op de top van Brimstone Head. De omgeving doet bijna buitenaards aan door de talloze zwerfstenen en keien en maar weinig begroeiing. Als je goed kijkt zie je dat er toch veel kleine plantjes, zoals bessen, heide, mos en korstmos hier kunnen overleven.

De korte maar steile wandeling geeft een prachtig uitzicht over de zee vanaf het platform op 103 meter hoogte boven de zeespiegel.

Samensmelting van culturen

Het is niet alleen de Brimstone Head die deze plaats bijzonder maakt. Het is een verzameling van Spaans, Frans, Engels en Iers erfgoed dat is samengesmolten tot de huidige cultuur van Fogo Island. Het rijke vissersverleden en de schilderachtige en vooral vredige omgeving, maken dit tot een plaats waar je moet zijn geweest als je van de Atlantische kust houdt.

Hoe kom ik op Fogo eiland en bij de wandelroute?

Neem de veerboot vanuit Port Albert op Newfoundland naar Stag Harbour op Fogo Island. Rijd vanaf daar via Route 333 af naar Brimstone Head Park. Het kan niet missen. Daar zie je een grote, kronkelende houten trap die leidt naar de twee uitkijkplatforms. Bekijk deze video voor een goede indruk van de wandeling.

Houd er rekening mee dat deze plaats door de Flat Earth Society wordt gezien als één van de vier hoeken van de aarde. Het kan dus dat je een verhitte discussie moet aangaan!

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies