Waterton Lakes National Park: 3 prachtige wandelingen

Waterton Lakes National Park wandelingen wandelen

Waterton Lakes National Park is met slechts 505 vierkante kilometer de kleinste van de drie meest populaire nationale parken van Alberta. Tevens is het de minst bezochte van de drie. De reden hiervoor is dat het ’uit de richting ligt’, tegen de grens met de VS. Maar dat maakt het park echt niet minder mooi dan de drukbezochte parken van Jasper en Banff.

Steile bergpieken steken grillig af tegen de platgewaaide grassen van de prairies en het park is een schilderachtige omgeving, bijna magisch. Waterton Lakes National Park is de thuisbasis van het diepste meer van de Canadese Rockies en het beroemde sprookjeshotel Prince of Wales en natuurlijk eindeloos veel natuurschoon.

Net als de nationale parken van Banff en Jasper, is Waterton Lakes National Park een absoluut wandelparadijs. Ik geef je alvast een indruk met deze video.Om je op weg te helpen hebben we de drie mooiste wandelroutes van Waterton Lakes voor je op een rijtje gezet.

Waterton Lakes National Park: 3 prachtige wandelingen

1. Crypt Lake (gevorderd niveau)

De Crypt Lake wandeling is één van de meest unieke wandelingen die je ooit zult tegenkomen. In 1981 werd deze wandelroute gekozen als “Canada’s Best Hike”. In 2014 waardeerde National Geographic deze wandeling als een van ’s werelds 20 meest bijzondere wandelroutes.

De wandeling wordt voorafgegaan door een boottocht van 15 minuten over Upper Waterton Lake naar de aanvang van de wandelroute bij Crypt Landing. Het pad komt vlak langs vier spectaculaire watervallen: Hell Roaring Falls ( na 1 kilometer), Twin Falls ( na 3,5 kilometer), Burnt Rock Falls (na 5,6 kilometer) en Crypt Falls (na 8 kilometer). Een hoogtepunt voor velen is de stalen trap en de 20 meter lange tunnel door de bergen.

Na een korte manoeuvre langs een klif, waarlangs een kabel is bevestigd voor de veiligheid, kom je aan bij het mooie Crypt Lake. Belangrijk is om tijdens de route luid te praten en wellicht een ‘bear bell’ mee te nemen, want Waterton Lakes heeft een flinke populatie van zwarte en grizzlyberen.

De route van de aanvang naar Crypt Lake is 8,7 kilometer (enkel) met een totale stijging in hoogte van 700 meter. Houd rekening met een wandeltijd van 3 uur (enkel).

2. Vimy Peak (gemiddeld niveau)

De wandelroute van Vimy Peak kan je op verschillende plaatsen beginnen en leidt je naar een flinke hoogte. Het hoogte- en eindpunt van de wandeling ligt op maar liefst 2.363 meter hoogte. De meest logische plek om te beginnen is bij de Wishbone fietsroute langs de Chief Mountain International Highway. Volg het relatief vlakke Wishbone fietspad ten zuiden van de parkeerplaats bij Maskinonge Lake en volg deze ongeveer 6,5 kilometer.

Vimy Peak begint als een goed onderhouden route en verandert gaandeweg in een iets onherbergzamer pad. Geniet bovenop de berg van het uitzicht over Waterton Lakes National Park en wandel over de bergkam. Maak onderweg flink herrie, want er zijn grizzlyberen in de omgeving. Heb je een confrontatie met een beer? Maak gebruik van onze tips!

Op de top van de berg wordt je beloond voor je inspanningen, want je krijgt een geweldig uitzicht op Waterton Lake en over de groene prairies.

De route van Vimy Peak is 12,5 kilometer (enkel) waarbij je in totaal 1.220 meter in hoogte stijgt.

3. Snowshoe Trail (eenvoudig tot gemiddeld niveau)

Deze bijzondere wandelroute is een van de weinige in Waterton Lakes die zowel gewandeld als gefietst kan worden. Het parcours was ooit een route voor brandbestrijding en is daardoor redelijk verhard. Het is een lange wandeling, maar met een stijging van slechts 150 meter over een afstand van 8,2 kilometer is deze goed te doen voor weinig ervaren wandelaars. Trek voor deze route echter wel zeker 5 uur uit.

De aanvang van de route is op de parkeerplaats van de Red Rock Canyon. Onderweg zal je de prachtig gekleurde rotsformaties langs de route zien. Ook zijn er langs het wandelpad diverse kreken. Het pad volgt de Bauerman Creek Valley en geeft toegang tot de meer afgelegen gebieden van Waterton Lakes National Park.

Uiteindelijk kom je uit bij de Snowshoe campground en bij een grote kruising waar verschillende wandelroutes elkaar kruisen, met paden naar Lost Lake, Castle River Divide, Twin Lakes, Blue Grouse Basin en Avion Ridge. Volg het Lost Lake pad voor 1,9 kilometer en je komt uit bij het prachtige bergmeer.

De Snowshoe Trail is 8,2 kilometer lang (enkel) waarbij je 150 meter in hoogte stijgt. Trek in totaal ongeveer 5 uur uit voor de route (heen en terug).

Voor wandelaars is Waterton National Park een waar paradijs. De schilderachtige omgeving, het vele wildlife en de geweldige wandelroutes maken Waterton tot een gewilde wandelaars bestemming.

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies