Watson Lake Sign Post Forest, het oerwoud van verkeersborden

Sign Post Forest Watson Lake Yukon

Watson Lake is een klein stadje in de Yukon, net ten noorden van de grens tussen British Columbia en Yukon Territories. Gelegen aan de Alaska Highway is dit een kleine community net zoals de meeste dorpjes die je passeert op reis. Je vindt er een Canada Patrol tankstation, wat lokale ondernemers en veel ruimte, heel veel ruimte. Maar ja, dat is waarvoor je naar Yukon reist waarschijnlijk! 

Wat maakt Watson Lake dan zo bijzonder om er een blog over te schrijven? Wel, het is de eerste woongemeenschap die je tegenkomt als je vanuit British Columbia naar Yukon reist. En er is geen plaats in heel Canada die zoveel bewegwijzeringsborden heeft als Watson Lake in het Sign Post Forest!

Sign Post Forest, Watson Lake

Watson Lake is geheel langs de Alaska Highway gebouwd en je kunt er onmogelijk verdwalen. Toch staan er langs de berm van de doorgaande weg een aantal verkeersborden: 65.000 borden maar liefst! Het Sign Post Forest in Watson Lake is de verzamelplaats geworden van de grootste collectie borden in heel Canada.

Het begon allemaal in 1942 tijdens de aanleg van de Alaska Highway, toen een wegwerker een verkeersbord uit Illinois had meegenomen naar zijn werk in Yukon. Het was een bord met de aanduiding van de snelweg die door zijn woonplaats liep. Sinds die dag werd het een traditie dat iedereen die Watson Lake bezocht een verkeersbord meeneemt  en dat in Sign Post Forest achterlaat.

Verkeersborden uit de hele wereld

In de loop der decennia is het ‘Forest’ enorm gegroeid. Werkelijk iedereen die Watson Lake bezoekt, of liever erdoorheen komt, neemt een bord mee. Dit heeft geresulteerd in een bonte verzameling van duizenden borden vanuit alle uithoeken van de wereld.

Het is ontzettend leuk om de borden in alle maten en kleuren te bekijken en te zien of er ook een bordje uit je eigen omgeving te vinden is. Ikzelf heb er diverse gezien vanuit Nederland.

Inmiddels barst het Sign Post Forest uit zijn voegen en is er een adoptieprogramma in het leven geroepen voor meer ruimte. Tegen de tijd dat het Forest zijn honderdste verjaardag viert in 2042, zal de collectie ongetwijfeld zijn gegroeid met duizenden borden met geboorteplaatsen, straatnamen en waarschuwingsborden.

Dus ga je op reis vanuit BC naar het noorden van de Yukon, vergeet dan zeker geen plaatsnaambordje vanuit Nederland mee te nemen.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies