Met welke maatschappij vlieg je naar Canada?

Welke maatschappij naar Canada Air Transat

Met welke maatschappij vlieg je naar Canada? Vanuit Amsterdam heb je verschillende mogelijkheden. Ze hebben allemaal gemeenschappelijk dat ze je op de plaats van bestemming afzetten, maar welke maatschappij sluit het best aan op je wensen? Hoeveel kilo bagage mag meenemen? Welke heeft de beste service aan boord? Of welke is het goedkoopst?

In dit blog zetten we alles voor je op een rijtje wat je moet weten over je vlucht naar Canada.

Air Transat, de goedkoopste maatschappij naar Canada

Air Transat is een maatschappij die goedkope vliegtickets naar Canada aanbiedt en dat maakt deze maatschappij erg aantrekkelijk om mee naar Canada te vliegen. Bij relatief goedkope tickets wordt vaak bespaard op beenruimte, maaltijden en service, maar hierin breekt Air Transat de trend. Relatief gezien is de service aan boord uitstekend, dus een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Nadeel van vliegen met Air Transat is dat ze tussen eind oktober en half april vanuit Amsterdam niet naar Canada vliegen.

Bagage

 • Economy Class: 23 kilo, één stuk per betalende passagier
 • Option Plus: 33 kilo, per twee stuks per betalende passagier
 • Club Class: 40 kilo, per twee stuks per betalende passagier

Op welke steden vliegt Air Transat?

Vloot

Air Transat beschikt over een moderne vloot met in totaal 32 toestellen:

 • 9 x Airbus A310-300
 • 10 x Airbus A330-200
 • 4 x Airbus A330-300
 • 9 x Boeing 737

Comfort aan boord

Zoals gezegd is de service van Air Transat aan boord uitstekend, zeker gezien de relatief goedkope tickets. De toestellen van Air Transat beschikken, zeker de toestellen die de upgrade van 2016 al hebben gehad over meer beenruimte, ergonomische stoelen van Italiaans leer en een uitgebreid hypermodern entertainmentsysteem.

Voorkeur stoelen

Zit je liever boven de vleugel of wil je extra beenruimte? Tegen een kleine meerprijs zijn stoelen naar keuze te reserveren. Zie voor de voorwaarden de website van Air Transat.

Icelandair, met de beste service naar Canada

Icelandair staat bekend om de geweldige service aan boord. Waar andere maatschappijen ophouden, gaat Icelandair net even door. Daartegenover staan wel hogere vluchtprijzen ten opzichte van bijvoorbeeld Air Transat.

Icelandair gebruikt Reykjavik als hub, dus dit betekent dat je nooit een rechtstreekse vlucht hebt naar je Canadese bestemming. Daartegenover staan bij de stop-over bijzonder goede overstaptijden op Keflavik Airport in IJsland. Bovendien is een vlucht met Icelandair bijzonder aantrekkelijk als je er een vakantie in IJsland aan vastplakt.

Persoonlijk vind ik het ideaal om in Reykjavik de lange vlucht te kunnen onderbreken en even de benen te kunnen strekken. Bovendien is dit een geweldige mogelijkheid om er een dagje IJsland aan vast te plakken en de Golden Circle – die je in een dag kan doen – te gaan bekijken.

Bagage

Eén bagagestuk tot 23 kilo is altijd inbegrepen. Daarboven worden meerkosten in rekening gebracht. Kijk voor overige bagage-informatie op de website van Icelandair.

Op welke steden vliegen ze?

 • Edmonton
 • Halifax
 • Montreal
 • Toronto
 • Vancouver

Vloot

Icelandair heeft een vloot van 28 toestellen:

 • 25 x Boeing 757-200
 • 1 x Boeing 757-300
 • 2 x Boeing 767-300                              

Service en comfort aan boord

Service staat bij Icelandair hoog in het vaandel. Nergens wordt op bespaard om het de passagiers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Zo hebben passagiers met het Icelandair Entertainmentsysteem toegang tot wel 350 uur aan films, televisieseries en muziek. Bovendien installeert Icelandair momenteel (september 2016) in alle toestellen WiFi.

Voorkeur stoelen

Bij Icelandair kan je stoelen van tevoren zonder meer meerprijs reserveren. TIP: reserveer op tijd, want er zijn meer passagiers hiervan op de hoogte.

KLM, maatschappij van Hollandse degelijkheid

KLM staat natuurlijk voor Hollandse degelijkheid en dat betekent: alles is goed geregeld. Vanuit het oogpunt van pragmatisme kun je als klant dan ook verwachten dat alles goed is geregeld. Uiteraard kan je bij KLM ook vertrouwen op jarenlange ervaring en een goed-geoliede machine. Kijk op de website van KLM.

Bagage

1 Stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en 1 stuk handbagage.

Op welke steden vliegen ze?

KLM vliegt het hele jaar door op maar liefst 50 kleinere en grotere Canadese luchthavens, veelal met een directe vlucht.

Vloot

De vloot van KLM is natuurlijk enorm met maar liefst 118 vliegtuigen (excl. dochtermaatschappijen).

Voor de vluchten naar Canada (de grotere bestemmingen) worden vooral de grotere toestellen gebruikt, zoals de Boeing 747 en de 777.

Service aan boord

De service aan boord is uitstekend in orde. Net zoals bij Icelandair mag je dat ook verwachten van de iets duurdere ticketprijzen.

Voorkeur stoelen

Tot 48 uur voor de vlucht kun je een stoel naar keuze kosteloos reserveren. Binnen deze 48 uur zijn de kosten €20,- p.p. per enkele reis. Het kan dat de reservering ongedaan wordt gemaakt in het geval van onvoorziene omstandigheden.

Conclusie

Uiteraard zijn er meer maatschappijen die naar Canada vliegen, zoals Lufthansa, Jet Airways, Air Canada. Condor Flugdienst vliegt vanaf Frankfurt en Düsseldorf voor reizigers vanuit de grensstreek. British Airways heeft relatief goedkope business seats maar vliegt wel via London. Air Transat, Icelandair en KLM zijn de meest logische keuzes om mee naar Canada te vliegen, maar er zijn veel alternatieven.

De conclusie die we uit bovenstaande kunnen trekken:

Air Transat is relatief het goedkoopst. Je krijgt goede service en zeker met de upgrade van het interieur van zomer 2016 is het comfort alleen maar toegenomen. Wil je tegen het goedkoopste tarief naar Canada reizen met een relatief prima service? Kies dan voor Air Transat.

Icelandair stelt alles in het werk om je reis zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Er hangt wel een iets hoger prijskaartje aan al die service. Als je dat ervoor over hebt, is Icelandair de beste keuze.

KLM is degelijkheid ten top. Alles is keurig geregeld. Als je ooit met KLM hebt gevlogen, weet je wat je kan verwachten. Prima service, prima maaltijden, prima materiaal etc. Het is gewoon prima! Kies voor KLM als je een prima vlucht naar Canada wilt.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies