Construction bij Peyto Lake 2019-2020

Werkzaamheden bij Peyto Lake 2019-2020

Een bezoek aan Peyto Lake staat op het lijstje van elke toerist die de Icefields Parkway bezoekt. Het meer met werkelijk knalblauw water is bijzonder fotogeniek en tijdens elk jaargetijde een bezoek waard, dus ook als er sneeuw ligt. Het meer is dan ook absoluut een van de mooiste highlights van Banff National Park.

Jaarlijks ontvangt het meer een slordige 2 miljoen bezoekers. Gelegen aan de Bow Summit, een hoge bergtop, is Peyto Lake prachtig te bezichtigen en het gehele zomerseizoen is het er een komen en gaan van touringcars, campers en auto’s.

Deze enorme drukte heeft de afgelopen jaren in toenemende mate overlast veroorzaakt. Weinig parkeerplek, frustratie bij touringcarchauffeurs en in rap tempo slijtende toegangswegen en paden. Kortom, de zaak is aan vervanging toe.

Werkzaamheden bij Peyto Lake

Vanaf maandag 16 september 2019 is de toegang tot de weg naar Peyto Lake afgesloten door werkzaamheden. De weg zal worden heropend voordat de winter begint, maar zodra de dooi weer invalt in het voorjaar, dan worden de werkzaamheden hervat. Waarschijnlijk zal Peyto Lake/Bow Summit het gehele zomerseizoen 2020 gesloten zijn.

Parks Canada pakt het direct groots aan. Niet alleen wordt de toegangsweg verbeterd, ook het paviljoen, de toiletfaciliteiten en de parkeerplaats krijgen een update, ook de wandelpaden langs het meer en in de directe omgeving worden grondig verbeterd, zodat deze de grote aantallen bezoekers de komende jaren goed kunnen verwerken.

Peyto bezoeken in de winter?

Peyto Lake is bevroren van november tot soms wel half juni. Tijdens die periode ligt er een flink pak sneeuw en zijn er lawinerisico’s in dit gebied. Als je van plan bent om het meer te bezoeken tijdens de winter, zorg dan dat je weet wat je moet doen in het geval van een lawine. Zorg ook zeker dat je in het bezit bent van een zender, zodat je altijd te traceren bent. Wees hierin niet nonchalant, want het zal niet de eerste keer zijn dat toeristen bedolven raken en nooit meer worden gevonden, omdat ze coyotevoer zijn geworden.

Hoewel het natuurlijk balen is voor de toeristen die in 2020 Banff National Park bezoeken, realiseer jezelf dat je hierdoor altijd een smoes hebt om in 2021 wederom Canada als vakantiebestemming te kiezen! ;-)

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies