West Edmonton Mall: bezoek het geweldige Galaxyland

West Edmonton Mall Galaxyland

Jarenlang was de West Edmonton Mall het grootste winkelcentrum van heel Noord-Amerika en zelfs ter wereld. Dit enorme winkelcentrum heeft honderden winkels, een pretpark en een geschiedenis van dodelijke attracties.

Tegenwoordig is de West Edmonton Mall gedegradeerd tot ‘slechts’ het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika, maar toch beweert het winkelcentrum alles in huis te hebben, tot aan een achtbaan, waardoor het onovertroffen blijft. De Edmonton Mall is absoluut een van de highlights van Edmonton.

Alles, alles, alles in de West Edmonton Mall

Wil je Tim Hortons? Hebben ze. Wil je Starbucks? Hebben ze. Wil je Hudson’s Bay? Hebben ze. Pretpark? Yep! Indoor zwemparadijs? Okido! Compleet ijshockeystadion? Check! Je noemt het maar op en het zit in dit meer dan 800 winkels tellende winkelcentrum. En naast de winkels zijn er nog talloze andere gelegenheden te bezoeken, zoals cafe’s, een biljartzaal, een bowlingbaan, een speelhal, een midgetgolfbaan en een bioscoop.

Zeilschip in West Edmonton Mall

Wat denk je van een replica van het zeewaardige zeilschip de Santa Maria? Echte zeeleeuwen en een indoor waterpark van 1 hectare? En als je nog steeds niet overtuigd bent, dan moet je zeker Galaxyland bezoeken.

Galaxyland

Galaxyland is met een oppervlakte van meer dan 100.000 vierkante meter en herbergt de hoogste en langste indoor achtbaan ter wereld van maar liefst veertien verdiepingen hoog!  Daarnaast is de Space Shot, een 36,5 meter hoge torenattractie een populaire attractie voor de adrenalinejunks. Het pretpark heeft een ruimtethema en daarop zijn veel van de attracties afgestemd.

Het drama van 1986 in West Edmonton Mall

Eén specifieke achtbaan met maar liefst drie loopings, de Mindbender, bleek in het verleden iets te spectaculair. In 1986 ontspoorde het treintje, waarbij drie mensen om het leven kwamen en een aantal mensen gewond raakten.

Het treintje was zoals normaal vertrokken, maar het laatste karretje begon te slingeren, waardoor het treintje niet in staat was de laatste looping te voltooien. De trein zakte terug en sloeg tegen een betonnen pilaar. Later ontdekte men dat er een paar bouten ontbraken die het karretje op zijn plek had moeten houden.

Galaxyland of niet, de West Edmonton Mall is sowieso een absolute aanrader om eens doorheen te lopen. De eindeloze galerijen met winkels bieden dagenlang shopplezier voor de freaks en voor degenen die niet van shoppen houden is er altijd wel iets leuk te vinden om te doen terwijl de dames aan het shoppen zijn.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies