Whalewatching op Vancouver Island met Eagle Eye Adventures

Whalewatching Op Vancouver Island Eagle Eye Adventures

Whalewatching op Vancouver Island is een vanzelfsprekendheid. Wanneer je het eiland hebt bezocht en niet op een tour bent geweest, dan kun je dat vergelijken met naar een restaurant gaan zonder te eten. Bezoek de prachtige highlights van Vancouver Island en vul deze aan met een van de geweldige tours van Eagle Eye Adventures.

Eagle Eye Adventures in Campbell River, Vancouver Island is het begin van je Whale Watching Tour of Grizzly Bear Adventure. Van 1 april tot midden oktober kun je bij Eagle Eye Adventures terecht voor whale watching tours en grizzlybeer expedities.

Je avontuur begint bij de Discovery Harbor Marina van Campbell River. Tussen Campbell River en de kust van het vasteland van Canada vind je een van de beste plekken ter wereld om walvissen, grizzlyberen en andere dieren in het wild te observeren.

Over Eagle Eye Adventures

Eagle Eye Adventures is trots om bezoekers kennis te laten maken met de prachtige natuur van de Discovery Islands en de Johnstone Strait. Het deskundige en goed opgeleide team bestaat uit gidsen die allemaal gecertificeerd zijn door Transport Canada. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig op pad kan en de juiste informatie krijgt.

De gidsen doen hun best om elke tour zo amusant mogelijk te maken en delen zoveel mogelijk kennis over de natuur, de geschiedenis en de rol van de First Nations in de regio. Eagle Eye Adventures werkt nauw samen met wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld en draagt het hele jaar door bij aan publicaties.

De open waterwegen voor de kust maken Vancouver Island beroemd om de mogelijkheden voor whalewatching op Vancouver Island. De unieke stromingen die worden veroorzaakt door eb en vloed zorgen ervoor dat fytoplankton omhoog komt. Dit is de start van de voedselketen en haring, zalm, dolfijnen, zeehonden, orka’s en bultruggen komen hierop af.

Aan land vind je verschillende soorten beren, herten, elanden, panters, wolven en natuurlijk enorme Amerikaanse zeearenden. Niet alleen kun je met Eagle Eye Adventures al deze dieren bekijken, je leert ook veel over hun bijdrage aan het unieke ecosysteem van de Discovery Islands en de Johnstone Strait.

Grizzlyberen kijken

De beste manier om grizzlyberen te kijken is natuurlijk in hun natuurlijke omgeving. Daarvoor ga je bij Eagle Eye Adventures mee op een comfortabele overdekte boot naar de Bute Inlet en de monding van de Orford River. Dit is de thuisbasis van een aanzienlijke concentratie van grizzly’s.

Vooral tijdens de late zomer en de vroege herfst trekken grote aantallen beren hiernaartoe om zich te goed te doen met de paaiende zalm in de vele beekjes van de kustwateren. Terwijl de lokale zwijnenpopulatie in het najaar zijn hoogtepunt bereikt, voeden de beren zich met zegge, vetplanten en grassen die deel uitmaken van het estuarium in de lente en de zomer. Deze aanhoudende bronnen van voedsel van hoge kwaliteit zijn de reden waarom grizzlyberen en bruine beren hier aanzienlijk groter zijn dan de beren in het binnenland.

Met de tours van Eagle Eye Adventures kom je op een aantal prachtige locaties om wilde dieren te spotten, waaronder voorbij zwemmende orka’s, bultruggen, dwergvinvissen, witte dolfijnen, bruinvissen, zeeleeuwen, zeehonden, zwarte beren en grizzlyberen.

Whalewatching op Vancouver Island met Eagle Eye Adventures

Voor whalewatching op Vancouver Island moet je bij Eagle Eye Adventures zijn! Er zijn verschillende tours beschikbaar die variëren van een 4 uur durende Wildlife Tour tot een Whalewatching tour van een hele dag. Bij alle tours kun je de dieren van dichtbij bekijken, maar je zult begrijpen dat er wel regels aan zijn verbonden. Zo mag de boot bijvoorbeeld niet binnen honderd meter van walvissen komen, maar als je geluk hebt komen de killer whales nieuwsgierig wat dichterbij….

De tours van Eagle Eye Adventures op een rijtje:

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Vancouver Island

Gerelateerde berichten

2 Reacties

Hans Peeters

We want to vist Ca.pbell River on 30 of may 2019. So we want to do the wildlifetour of 4 ouers. Can you tell me how late you start with the tours? What the price is for 2 persons?
Gr Hans Peeters

Jasper

Dag Hans, via de boekingsmodule van Eagle Eye Adventures kun je nu al reserveren voor het seizoen 2019 dat loopt van 1 mei t/m 15 oktober 2019. Voor meer informatie kun je ook even de website van Eagle Eye bekijken.

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies