Whistler Train Wreck, graffiti wagons bij de Sea to Sky Trail

Whistler Train Wreck graffiti wagons Sea to Sky Trail

Hoewel de meeste bezoekers in Whistler de geijkte attracties bezoeken, zijn er in de directe omgeving van Whistler zo veel meer leuke attracties te bezoeken. Niet alleen liggen deze attracties in een adembenemend decor van ruige natuur, ze zijn ook van grote culturele waarde. De Whistler Train Wreck is er daar één van.

Natuurlijk moet je bij een bezoek aan Whistler, zeker als je er voor het eerst komt, lekker slenteren door het gezellige dorpje, Mount Whistler op gaan om daar de Suspension Bridge te bedwingen en Mount Blackcomb bezoeken via de Peak 2 Peak Gondola.

De Whistler Train Wreck

De Whistler Train Wreck-site is een belangrijk onderdeel van de historische en culturele identiteit van Whistler en is een populaire attractie gelegen aan de Cheakamus River, vlak ten zuiden van Whistler.

Via een kort wandelpad volg je de Sea To Sky Trail, waarbij je de rivier kruist met een hangbrug, waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt over de kolkende Cheakakmus River. Vervolgens kom je aan bij de kleurrijk geschilderde wagons die hier sinds 1956 in het bos hebben gestaan.

Om bij de Whistler Train Wreck te komen, volg je het pad aan de kant van Jane Lakes Road in Whistler, waar je bij het bordje Sea To Sky Trail het bos in loopt. Het grootste deel van het pad naar de Whistler Train Wreck is eenvoudig, alleen is er vlak voor de hangbrug een zeer korte steile afdaling, maar vrees niet, want deze is voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Pas echter wel op als het heeft geregend want het kan er glad zijn.

De hangbrug werd gebouwd in de zomer van 2016, nadat veel bezoekers van de treinwrakken de spoorweg die gewoon in gebruik is illegaal overstaken. Aangezien dat gevaarlijke situaties opleverde, werd besloten een alternatieve route aan te leggen. De hangbrug verbindt de paden aan de oost- en westkant van de Cheakamus River.

De gehele site van de Whistler Train Wreck bestaat uit 7 wagons, die allemaal in de loop der jaren zijn geverfd en een populaire toeristische attractie zijn geworden. Op deze manier zien de wrakken er beter uit dan een stel roestige bonken staal. Bekijk deze video voor een indruk.

Treinongeluk in 1956

In 1956 ontspoorde de trein door een te zware lading waardoor deze bergafwaarts een te grote snelheid kreeg. De trein ontspoorde gedeeltelijk en kwam tot stilstand. De verloren wagons werden het bos in gesleept en daar gedumpt.

In eerste instantie werden de wagons het ‘slachtoffer’ van graffitivandalisme, maar in de loop der tijd werd het voor de spuiters de uitdaging om steeds opvallender te worden en werd het een steeds bontere verzameling van vrolijke kleuren.

Tegenwoordig heeft de plek een enorme aantrekkingskracht op bezoekers van Whistler en het is bovendien een heerlijk wandelingetje van slechts een kilometer vanuit Whistler. TIP: ga in de vroege ochtend of begin van de avond om minder mensen tegen te komen.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies