Winteractiviteiten Whistler voor de niet-skiërs

Winteractiviteiten van Whistler

De lijst met winteractiviteiten van Whistler lijkt eindeloos. Naast skien en snowboarden kun je zoveel leuke dingen doen in deze prachtige omgeving! Op en rond het nummer 1 skiresort van heel Noord-Amerika is bijzonder veel te doen en wordt zowel tijdens het zomer- als tijdens het winterseizoen alles in het werk gesteld om bezoekers te vermaken en een superleuke tijd mee te maken.

De prachtige omgeving en de heerlijk frisse buitenlucht vormen gecombineerd de ideale omstandigheden om je, ook als niet-skiër, te storten op de winteractiviteiten van Whistler.

De leukste winteractiviteiten van Whistler

Wanneer je als groep op wintersport gaat naar Canada, is er altijd wel een dag dat een of meer persoenen even wat anders willen dan skiën of snowboarden. Het is dan fijn als er ruime keus is aan andere winteractiviteiten. Ik zet de leukste winteractiviteiten van Whistler voor je op een rijtje.

PEAK 2 PEAK Experience

De PEAK 2 PEAK Experience is een van de meest bekende gondels ter wereld, zeker vanwege de unieke eigenschappen. Het is namelijk een van de langste niet-ondersteunde kabelbanen ter wereld. De gondel verbindt Whistler Mountain met Mt. Blackcomb en binnen een adembenemende overtocht van 11 minuten zweef je over een afstand van 4 kilometer naar de andere berg. Lees meer over de PEAK 2 PEAK Experience.

Het gebied rondom Whistler barst van de paden, wandelroutes en beklimmingen waar je ook tijdens de winter gebruik van kunt maken in het ongerepte winterwonderland.

Sneeuwscootertours

Een heerlijke winterse ervaring is om per sneeuwscooter te genieten van de prachtige winterse landschappen. Deze sneeuwscootertochten kun je onder ervaring van een ervaren gids doen en variëren van een dagje relaxed cruisen met het gezin tot gevorderde backcountry powder riding tochten, waarbij je flink moet doorgassen.

Hondensledetours

Op pad gaan met een traditionele hondenslede achter een team van energieke Alaskan Racing Huskies is wellicht wel een van de mooiste en romantische winteractiviteiten van Whistler.

Een professionele hondenslede musher laat je kennismaken met deze geweldige Canadese sport en brengt je de basis bij van het besturen van je eigen slee. Je leert de commando’s en de eenvoudige sledehandelingstechnieken.

Met de basiskennis trek je met je slede naar de ongerepte Callaghan Valley terwijl je de honden ment. Vergeet onderweg zeker niet te genieten van de geweldige omgeving.

Snowshoe wandeltocht

Snow shoe wandelen is al zo oud als de Canadese geschiedenis. Al sinds mensenheugenis verplaatsen de First Nations zich tijdens de lange, koude winters met de typische tennisrackets onder hun laarzen.

Met de huidige techniek zijn er natuurlijk verbeteringen gekomen in de materialen, bindingen en het ontwerp, waardoor iedereen, ook als ongeoefende, zich op deze leuke manier kan voortbewegen in de prachtige besneeuwde omgeving. Wandel heerlijk door de oude bossen en langs de mooie backcountry trails.

Fat Biking in het Olympisch Park van Whistler

Fatbiking is in feite niets anders dan rijden op een mountainbike, maar dan met superdikke banden om de sneeuw te kunnen bedwingen. Op de aangewezen paden in Whistler Olympic Park kun je prachtig fatbiken. Dagelijks worden de trails beoordeeld, zodat de veiligheid zoveel mogelijk kan worden gegarandeerd. Lees meer over fatbiken.

Bezoek het Whistler Olympisch dorp

Bezoek het Olympisch dorp van Whistler in de Callaghan-vallei en leer meer over de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2010. Het Olympisch Park van Whistler was de thuisbasis van de Olympische sporters van 2010 en ligt op ongeveer 18 kilometer ten zuiden van Whistler.

Ziplinen

Vanaf een zipline heb je schitterende uitzichten terwijl met een flinke snelheid over een dal raast. Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter heb je mogelijkheden om te ziplinen in Whistler.

Een ritje over het winterse landschap is weer eens wat heel anders dan over een bosachtig gebied zonder sneeuw. Topervaring en op slechts enkele minuten van Whistler Village.

Coca-Cola Tube Park

Tuben is een geliefde bezigheid en zeker leuk voor kinderen tijdens de winter. Stiekem vinden volwassenen dit natuurlijk ook heel leuk, want het is gewoon heerlijk om je lekker naar beneden te laten suizen in de frisse berglucht.

Gelegen in de Base 2 Zone op Blackcomb Mountain, is het Coca-Cola ®/™ Tube Park een geliefde trekpleister voor jong en oud. Met zeven banen die variëren in moeilijkheidsgraad van groen tot blauw en zwart is er vertier voor de kleinsten tot overmoedige volwassenen. Zie deze video voor een leuke indruk.

Met de ultramoderne transportlift ben je binnen no-time weer bovenaan en ook ’s avonds is het tube park geopend.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies