Winterreis naar Canada – Het ultieme Arctische avontuur

winterreis naar Canada ice road

Wat is er Canadeser dan met een 4×4 over ice roads rijden? Of als musher op een hondenslede over een uitgestrekte sneeuwvlakte te zoeven? Of ijsvissen? Het kan allemaal tijdens deze winterreis naar Canada tijdens de barre, lange winter.

Tijdens deze wintervakantie ga je op pad met een Nederlandstalige gids en verken je het hoge Noorden van Canada, het gebied van goudzoekers, veel wildlife, First Nations en vooral onvoorstelbaar eindeloze natuur.

Met je eigen 4×4

Met je eigen 4×4 reis je door uitgestrekte winterlandschappen van het immense Canadian Boreal Forest. Onderweg rijd je over de beroemde ice roads die de meeste mensen alleen maar kennen van televisie. In deze prachtige sprookjesachtige omgeving maak je kennis met Canada in de winter. En dat is niet voor de poes…

Deze winterreis naar Canada is uniek in zijn soort en er is geen enkele andere aanbieder die een dergelijke gevarieerde wintervakantie aanbiedt in deze afgelegen streken. Onderweg passeer je onder andere de ‘tar sands’, ofwel de teergronden van Fort McMurray, dat vooral bekend is om de oliewinning.

Vanuit Yellowknife maak je een vlucht met een propeller skiplane, ofwel, een vliegtuig op ski’s, over de besneeuwde vlaktes van de Northwest Territories, echt helemaal naar de uiterst afgelegen gebieden van de Arctic van Canada. Hier zie je vanuit de lucht werkelijk niets anders meer dan uitgestrekte natuur en woont vrijwel niemand meer, een enkele pelsjager uitgezonderd.

Noorderlicht tijdens deze winterreis naar Canada

Natuurlijk zijn de dagen op deze hoge breedtegraad maar kort en de nachten lang. Dit betekent dat de kans groot is dat je het noorderlicht van Canada gaat zien. De dansende lichten aan het hemelgewelf staan bij veel mensen op de bucketlist en natuurlijk word je gewekt als het natuurfenomeen zich ’s nachts voordoet. Lees meer over het noorderlicht in Canada.

18-Daagse winterreis naar Canada

Deze 18-daagse winterreis naar Canada van Dutch Wolf Tours brengt je naar het verre noorden, tot boven de poolcirkel. Je reist over de uitgestrekte toendra’s van Northwest Territories tot aan Great Bear Lake. Tientallen kilometers cruise je over de bevroren rivieren van het verre noorden, waarbij je de bekende ‘ice road truckers’ passeert.

Onderweg zie je bizons, wapiti herten en elanden die de ijzige kou van soms wel -40(!!) trotseren. Je reist écht naar het einde van de wereld, daar waar werkelijk niets meer is dan natuur. Je overnacht ook in het geïsoleerd gelegen Gameti, een kleine gemeenschap waar je je moet beroepen op de ‘basics’. Dit dorpje ligt zo afgelegen dat het tijdens de zomer alleen per vliegtuig bereikbaar is. Gelukkig kun je tijdens de strenge winters over de rivieren en meren rijden.

Bezoek aan Yellowknife

Tijdens deze winterreis naar Canada passeer je ook de leuke stad Yellowknife, de hoofdstad van de Arctic. Vanuit de haven van de stad die natuurlijk dichtgevroren is tijdens deze tijd van het jaar, vertrek je met een skivliegtuig voor een flightseeing tour over de uitgestrekte besneeuwde toendra’s, een onvergetelijke ervaring.

Al met al staat deze unieke winterreis naar Canada bol van de prachtige ervaringen. Wildlife, noorderlicht, een flightseeing tour, ijsvissen met de First Nations, een hondensledetocht en een optionele sneeuwscootertocht maken deze vakantie naar Canada tot een onvergetelijke ervaring. Bij deze reis ‘adem’ je Canada en proef je de cultuur en natuur van het verre noorden in optima forma!

Wil je ook zo’n reis maken? Neem dan even contact op.

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies