Wintersport naar Banff, Canada

Wintersport naar Banff Sunshine Village

Steeds meer Europese wintersportliefhebbers vinden hun weg naar de Canadese skiresorts. Banff is zo’n voorbeeld en is gelegen in het hartje van Banff National Park, een geweldig mooie omgeving dus! En op wintersport naar Banff in Canada is niet eens zo omslachtig als veel mensen denken. Vanaf de luchthaven van Calgary ben je namelijk binnen een kleine twee uur rijden in hartje Banff. Daarmee neemt een reis vanuit Nederland niet veel meer tijd in beslag dan een trip naar een Midden-Europese skibestemming.

Vanaf het vliegveld Calgary kun je een shuttlebus nemen die je naar Banff brengt, maar met een huurauto ben je natuurlijk veel flexibeler om te gaan en staan waar je wilt.

Banff is een geweldige wintersportbestemming en bestaat in feite uit drie skigebieden:

  • Banff Sunshine Village
  • Banff Mount Norquay
  • Lake Louise

Bekijk de promovideo van Lake Louise Ski Resort voor een indruk.

Skiën op Mount Norquay

Het skigebied van Mount Norquay (spreek uit Nor-kwai) ligt vlak buiten het centrum van Banff en is binnen tien minuten bereikbaar. Vanuit het dorp rijdt er op gezette tijden een shuttlebus. Het skiresort zelf is echter heel klein, maar beschikt over goedkope liften en het is er relatief rustig in vergelijking met de andere resorts van Banff, waar je bij wijze van spreken over de koppen kunt lopen.

Hoewel het voor de veeleisende skiërs geen geweldige skibestemming is, heeft het ook zijn voordelen. Voor gezinnen is dit en ideale plek voor een skivakantie en de korte reistijd naar het dorp is zeker met kinderen ideaal. Lees meer over skiën op Mount Norquay.

Wintersport naar Banff Sunshine Village

Sunshine Village is heel andere koek! Dit skiresort biedt de mooiste uitzichten en veel kenners menen dat Sunshine Village zelfs de overall score van Lake Louise Ski Resort overtreft. Het terrein is verbluffend mooi en de sneeuwcondities zijn net iets beter dan in de omliggende skigebieden.

Ga je op wintersport naar Banff dan is het Sunshine Resort een Mecca voor skiërs en snowboarders van alle niveaus en het ligt op slechts 20 minuten rijden vanaf het centrum van Banff, waar de talloze barretjes en restaurantjes geweldige mogelijkheden bieden voor de après-ski. Lees meer over skiën bij Sunshine Village.

Skivakantie naar Banff Lake Louise

Lake Louise dankt zijn populariteit vooral aan de prachtig blauwe kleur van het water tijdens het zomerseizoen en het sprookjeshotel Fairmont Chateau Lake Louise. De winters zijn echter niet minder romantisch en trekken ook tijdens het wintersportseizoen drommen bezoekers. Wellicht heb je ook weleens de ijssculpturen gezien die er elk jaar worden gemaakt.

Lake Louise Ski Resort ligt op 45 minuten rijden van Banff. Het resort is zeer geschikt voor zowel gezinnen als voor zeer ervaren skiërs met zeer hoge eisen. Met een oppervlakte van ruim 1700 hectare kan elke wintersporter hier zijn hart ophalen. Lees meer over Lake Louise Ski Resort.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies