Op wintersport naar Kimberley, British Columbia

Wintersport naar Kimberley British Columbia

Op wintersport naar Kimberley Alpine Resort is absoluut ondergewaardeerd. Het skigebied van Kimberley staat bekend als een uitstekend familieresort, maar heeft ook voor de ervaren skiers uitdagende afdalingen.

Kimberley was vroeger een eenvoudige skiberg waarvan de lokale bevolking dankbaar gebruik maakte. De laatste jaren heeft het skigebied wat ontwikkelingen doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een volwaardige skibestemming.

Het grote voordeel van Kimberley is dat het geen enorme aantallen bezoekers trekt, waardoor je er heerlijk rustig kunt skiën. Als je ervan houdt om prachtige pistes helemaal voor jezelf te hebben, dan moet je echt op wintersport naar Kimberley!

Wat kan je verwachten van een wintersport naar Kimberley?

Het 729 hectare grote terrein van Kimberley is niet erg groot in vergelijking met sommige andere skigebieden in Canada. Ter vergelijking: Lake Louise Ski Resort heeft een oppervlakte van 1750 hectare.

Het skigebied heeft 68 afdalingen en tien verlichte pistes, dus er is een redelijke variëteit voor de meeste skiërs en snowboarders. Er zijn slechts drie liften beschikbaar om het grootste deel van het skigebied te kunnen bereiken. Het is maar goed dat het hier niet zo heel druk is.

Het volledige terrein ligt onder de boomgrens en is opgedeeld in twee hoofdgebieden. De voorkant van Kimberley bestaat uit vrijwel allemaal groene en blauwe pistes, terwijl de achterkant van de berg voornamelijk zwarte afdalingen heeft. Alle runs lopen door deze twee delen van het skiresort, waardoor het zeer lastig is de weg kwijt te raken. Dit voordeel is een van de redenen dat Kimberley zo geliefd is bij gezinnen.

Kimberley is waarschijnlijk niet de meest geschikte bestemming voor middelmatig ervaren skiers. De zwarte pistes zijn voor de echt ervaren skiers en de blauwe en groene pistes bieden niet veel uitdaging, maar zijn wel heerlijk om lekker te ‘cruisen’. Recentelijk is er een gebied ontwikkeld dat speciaal is bestemd voor beginners. Dit deel van het skigebied is voorzien van een magic carpet en een t-bar sleeplift. Kimberley heeft mooie pistes voor zeer ervaren skiërs, maar er is niets dat de echte dare devils zal aantrekken. Bekijk een video-impressie van Kimberley Ski Resort.

Sneeuwkwaliteit en -hoeveelheid

Kimberley staat bekend om zijn consistente sneeuwval. Elk jaar valt er een stabiele laag schitterende poedersneeuw die lang goed blijft. De hoeveelheid sneeuw is echter niet bijster groot, zo’n 4 meter gemiddeld per seizoen. Het voordeel van wintersport naar Kimberley is dat je profiteerd van relatief veel dagen zon.

Bereikbaarheid Kimberley Alpine Resort

Het Kimberley Alpine Resort ligt in de Purcell Mountains van de East Kootenays in het zuidoosten van British Columbia, Canada. Het stadje en het skigebied liggen op zo’n 4,5 uur rijden vanuit Calgary, de meest logische luchthaven om het gebied te bezoeken. Het wintersportplaatsje Fernie ligt op anderhalf uur rijden. Kimberley kan met de ligging ook prima deel uitmaken van de route van de Powder Highway van BC.

Het skigebied zelf ligt op slechts enkele minuten rijden (4 kilometer) vanuit het oude mijnstadje Kimberley. Gedurende de dag rijdt er elk uur een lokale bus tussen het resort en de stad.

Kimberley skifaciliteiten

Het skigebied van Kimberley beschikt over goede faciliteiten, waaronder ski- en snowboardverhuur, een ski- en snowboardschool, kinderopvang en een paar winkels. Er zijn echter beperkte mogelijkheden om te eten en drinken op de berg, dus als je echt lekker wilt chillen en genieten ben je ’s avonds aangewezen op de stad.

Naast alpineskiën en snowboarden, kun je bij Kimberley heerlijk langlaufen, hondensleeën, snowshoe-en, sneeuwscooteren of panoramische helikoptervluchten maken.

Accommodatie in Kimberley

Kimberley Alpine Resort heeft een klein dorpje aan de basis van het skigebied. Veel van de accommodatie is ski-in ski-out. De Trickle Creek Lodge aan de voet van de stoeltjeslift beschikt over appartementen met volledig uitgeruste keukens. Ook in het centrum zijn er nog hotels, motels en B&B’s. In het centrum is het verblijf net even wat minder duur en heb je ook winkels, restaurantjes en bars ter beschikking.

Waarom op wintersport naar Kimberley?

Het skigebied heeft vooral een bepaalde charme. Ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren is niet druk en is Kimberley authentiek gebleven. Kimberley is aanzienlijk goedkoper dan andere skibestemmingen, waardoor het vooral gezinnen aantrekt.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies