Wintersport naar Panorama, BC

wintersport naar Panorama British Columbia

Op wintersport naar Panorama in British Columbia hoor je niet vaak. Van Panorama hebben veel wintersporters zelfs nog nooit gehoord. Hoe kan dat en hoe kan het dat de naburige skigebieden in Banff, zoals Sunshine Village en Lake Louise wel zo druk worden bezocht?

Dat wil echter niet zeggen dat je Panorama als skibestemming maar links moet laten liggen. Nee, absoluut niet! Panorama doet gewoon niet zoveel aan marketing waardoor veel mensen het niet kennen, maar het is zeker de moeite waard als je de Powder Highway van BC afreist, of in combinatie met de omliggende resorts.

Over wintersport naar Panorama Mountain Resort

Panorama Mountain Resort heeft een oppervlakte van 11,5 vierkante kilometer en een vertical van 1225 meter. De langste afdaling, Never Never Land, is maar liefst 5,5 kilometer lang. Als dat geen brandende benen oplevert….

Dat zijn geen mis te verstane statistieken! Panorama is ooit begonnen als de skiheuvel van de lokale bevolking, maar is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkende skibestemming. Het dorpje aan de basis van het skigebied heeft de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt en is voorzien van accommodaties, restaurants en warmwaterbaden. Ook is er steeds meer terrein aan het toch al grote skigebied toegevoegd.

Met het grote skigebied en de hogesnelheidsliften is Panorama tegenwoordig in staat te concurreren met de grote skiresorts. Het grote voordeel van de nog relatieve onbekendheid, is dat er het er niet erg druk is. Nu is het dus de tijd om op wintersport naar Panorama te gaan!

Het ski- en snowboardterrein van Panorama Mountain Resort

Panorama staat vooral bekend om de grote vertical van 1.225 meter. Het hele skigebied van Panorama ligt onder de boomgrens, dus er zijn voldoende mogelijkheden om te genieten van afdalingen tussen de bomen. Het hoogtepunt van het resort is het dubbele black diamond afdaling tussen de bomen in de Extreme Dream Zone. Ook gaaf om te skien is het gebied van Taynton Bowl, vroeger een heli-skiterrein.

Een groot deel van het skigebied is zeer geschikt voor skiërs van gevorderd niveau. Voor beginners zijn er echter niet bijster veel mogelijkheden. De gevorderden en experts kunnen hier hun adrenaline laten gieren. Vanaf de Summit Hut bovenop Panorama Mountain, zijn er prachtige zwarte afdalingen met namen als Devil’s Drop, Jekkyl & Hide en Top of the World.

Sneeuwkwaliteit en –hoeveelheid

Panorama Mountain Resort ontvangt jaarlijks zo’n 5 meter sneeuw per seizoen. Dat is niet bijster veel, maar ruim voldoende. De droge, fijne sneeuw is echter weer een pluspunt, want deze blijft lang goed.

Op wintersport naar Panorama, BC

Panorama Mountain Village is gelegen in de Purcell Mountains van British Columbia op 18 kilometer ten westen van de stad Invermere. Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Calgary en ligt op zo’n 3-3,5 uur rijden. Van en naar de luchthaven is er een pendeldienst beschikbaar, maar een huurauto biedt meer flexibiliteit, zeker als je meerdere skigebieden wilt bezoeken.

Panorama en andere skiresorts

Op wintersport naar Panorama kan een vakantie op zich zijn, maar het heeft ook een gunstige ligging om deel uit te maken van de Powder Highway van British Columbia. Vanuit Panorama is een daguitje mogelijk naar het Kicking Horse Resort, waarbij de skipassen uitwisselbaar zijn. Kicking Horse ligt op 2 uur rijden en er zijn shuttlebussen tussen beide resorts beschikbaar.

Accommodatie en faciliteiten

Het dorp Panorama heeft geweldige accommodaties en voorzieningen ten gevolge van de recente ontwikkelingen. Deze groei heeft gelukkig niets afgedaan aan de intieme en gezellige sfeer. Vaak zie je dat schaalvergroting niet altijd vooruitgang betekent.

Sommige van de accommodaties liggen op de helling, maar de meeste staan in het dorp. Heerlijk voor ’s avonds na een dag skiën zijn de natuurlijk warmwaterbaden Panorama Springs. Sommige bezoekers kiezen voor een verblijf in het nabijgelegen Invermere, waar meer winkels en restaurants te vinden zijn.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies