Wintersport naar Red Mountain, Rossland

Wintersport naar Red Mountain Rossland

De meeste skiërs en snowboarders hebben weleens gehoord van Red Mountain Ski Resort, maar dit resort is tot op heden redelijk onder de radar gebleven van het grote publiek. De weinige wintersporters die Red Mountain in British Columbia kennen, genieten van de grote voordelen van de rustige hellingen. De bezoekers die kennis hebben gemaakt met de betoverende hellingen, gaan nooit meer weg omdat ze op slag verliefd zijn geworden. Op wintersport naar Red Mountain is voor de echte romantici.

Voor- en nadelen Red Mountain Ski Resort

Voordelen

  • Heerlijk rustig skien zonder drukte.
  • Goede balans tussen uitdagende en familievriendelijke afdalingen.
  • De sfeer op het resort en in het nabijgelegen stadje Rossland is ontzettend relaxed.
  • Rossland is een charmant skioord en een heel romantische wintersportbestemming.
  • Veel waar voor je geld. Accommodatie, liftpassen, faciliteiten, drankjes en eten zijn zeer betaalbaar, dus skiën en snowboarden bij Red Mountain is aantrekkelijk voor gezinnen en lowbudget skiers.

Nadelen

  • De liften kunnen tergend langzaam zijn.
  • Voor de niet-skiërs is er nagenoeg niets te doen dan naar Rossland te gaan.

Over snowboarden en skiën bij Red Mountain

Het skigebied van Red Mountain Resort is behoorlijk groot met een oppervlakte van 1.128 hectare, 110 gemarkeerde afdalingen en een vertical van 890 meter.

De verdeling naar ervaring is als volgt: 18% van de trails zijn voor beginners, voor gevorderden is er 31% van de trails beschikbaar en voor de vergevorderden en de experts is er respectievelijk 23% en 28% van de trails.

Het skigebied van Red Mountain is bereikbaar met 7 langzame liften. Tijdens de weekends is het er wat drukker dan doordeweeks in verband met de dagjesmensen uit de regio. Doordeweeks heb je de liften en de pistes nagenoeg voor jezelf. Bekijk een impressievideo van het Red Mountain Ski Resort.

Bereikbaarheid Red Mountain

Red Mountain ligt op ongeveer 3 kilometer afstand van Rossland in British Columbia en op 16 kilometer van de Amerikaanse grens. Vanaf Spokane International Airport (Washington, VS) is het ongeveer 2,5 uur rijden. Vanaf Kelowna International Airport is het 3,5 uur rijden.

Wanneer je de Powder Highway van British Columbia volgt, kun je ook overwegen om op Calgary aan te vliegen en van daaruit eerst de skigebieden van Banff te bezoeken en nog een aantal skibestemmingen in BC, zoals Panorama Mountain Resort, Kimberley Alpine Resort en Kicking Horse Resort.

Red Mountain ligt aan de Powder Highway van  BC, die bekend staat om zijn prachtige bergen en een overvloed aan kwaliteitspoedersneeuw.

Accommodatie in Rossland

Wanneer je op wintersport naar Red Mountain gaat, is het best lastig om je verblijfplaats te kiezen. Enerzijds is er de accommodatie op de berg. Deze ligt vlakbij de liften en sommige zijn ski-in.

Het supergezellige stadje Rossland heeft weer meer variatie in accommodatie te bieden voor verschillende budgets. Ook zijn er meer winkels en heb je meer keuze voor restaurantjes en barretjes.

Faciliteiten op het ski resort

Op het resort en in de stad is er een goede infrastructuur en faciliteiten. Het stadje heeft slechts 4000 inwoners, dus je hoeft geen winkelgalerijen te verwachten. Wel voorziet het prima in de basisvoorzieningen die je van een dergelijk stadje mag verwachten.

De faciliteiten op Red Mountain Ski Resort omvatten een kinderopvang, skischool, ski-en snowboardverhuur, een winkel, een cafetaria, een pub en een paar andere eetgelegenheden.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies