Op wintersport naar Whistler

wintersport naar Whistler Blackcomb

Steeds meer Nederlanders gaan op wintersport naar Whistler in Canada. Ze ontdekken de geweldige pistes van de nummer 1 wintersportbestemming van Noord-Amerika: Whistler. Gelegen in de Coast Mountains aan de westkust van Canada biedt het Whistler Blackcomb Resort een grote sneeuwzekerheid. Sterker nog, je kan er ook zomerskiën.

De bereikbaarheid van Whistler is uitstekend, ook tijdens de winters. Via de Sea to Sky Highway rij je in een kleine twee uur van Vancouver Airport naar Whistler. En of je nu een beginnende of een ervaren freestyle snowboarder bent, dit skiresort biedt voor elk wat wils en biedt uitdagingen voor elk niveau.

Over het dorp Whistler

Zowel tijdens de zomer als tijdens de barre winters is Whistler een dorp waar altijd activiteit is. Tijdens de zomers kun je hier en in de omgeving naar hartenlust wandelen, mountainbiken en raften, maar ook zomerskiën bovenop Mount Blackcomb. De Peak 2 Peak Gondola is zowel tijdens de zomer als tijdens de winter een belangrijke ‘verkeersader’ om mensen tussen Mount Blackcomb en Whistler Mountain te verplaatsen.

Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen (vaak is dit al vroeg in het winterseizoen), gaat bij veel locals de knop direct om. Zoals hier in Nederland de Elfstedenkoorts heerst, zo heerst die elk jaar in Whistler voor het skiseizoen. Iedereen maakt zich op om de vele wintersporters te verwelkomen en een zo goed mogelijk verblijf te bieden.

En dat merk je aan de voorzieningen in en om Whistler. Werkelijk aan alles is gedacht. De beschikbare accommodaties zijn er is verschillende prijsklassen dit skiresort heeft de grootste liftcapaciteit, waardoor er nauwelijks sprake is van wachttijden bij de liften. Het is dan ook niet voor niets dat Whistler al jaren op rij het beste skiresort van heel Noord-Amerika is.

Het fantastische skigebied biedt alle mogelijke voorzieningen voor een geweldige wintersportreizen naar Whistler, maar ook kun je er genieten van heerlijke restaurantjes, een gezellige après-ski en comfortabele wellness behandelingen. Bekijk Whistler Village tijdens de winter in deze video, het is net een sprookje!

Wintersport naar Whistler Village

Whistler Village is het levendige centrum ‘where it all happens’. De gezellige restaurantjes, lunchrooms en winkeltjes maken het tot een gezellige plek, ook voor de niet-skiërs. De meeste accommodaties bevinden zich tevens in dit deel van Whistler. Vanaf Skier’s Plaza kun je met de gondel zowel Whistler Mountain (de rechter berg vanuit het dorp) als Mount Blackcomb ( de linker berg) op, van waar je weer helemaal naar beneden kan skiën tot in het dorp.

Met meer dan 200 geprepareerde pistes is een wintersport naar Whistler een absolute belevenis op zich. Het skigebied van Whistler is hiermee het grootste skigebied van heel Noord-Amerika. Naast de geprepareerde pistes heeft Whistler ook nog 16 bowls en 3 gletsjers. Speciaal voor de ongeoefende skiers zijn er speciale oefenweides. Wanneer de basistechnieken onder de knie zijn, kan men de brede groene pistes bedwingen.

In het skigebied is  er één afdaling van maar liefst 11 kilometer lang. De verhoudingen voor de verschillende niveaus zijn als volgt samengesteld:

  • 20% pistes voor beginners
  • 55% pistes voor gevorderden
  • 25% pistes voor de echte zwaargewichten

7th Heaven ligt in het bovenste deel van het skiresort en is bestemd voor de echte adrenalinejunks. Met name Whistler Mountain heeft een aantal duizelingwekkende en gitzwarte pistes. Op Mount Blackcomb kun je via Spankys Ladder (50 meter klauteren) een aantal double black diamonds de achterliggende Blackcomb Glacier bereiken.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies