Op wintersport naar Whitewater

Wintersport naar Whitewater Nelson

Het Whitewater Ski Resort bij Nelson, BC heeft als bijnaam WH2O, refererend aan W(hite) en water (H2O). Het skiresort is simpel, rauw en voor verwende skiërs een stap terug in de tijd. Maar ooh, wat is het hier relaxed en leuk! De echte fanatieke skiërs en snowboarders hebben al die poespas niet nodig. Op wintersport naar Whitewater staat garant voor bergen sneeuw en veel, heel veel skiplezier! Het is een walhalla voor wintersport liefhebbers!!

Een van de grote voordelen van wintersport naar Whitewater is dat je de enorme hoeveelheden sneeuw niet hoeft te delen met grote menigtes. Whitewater Ski Resort is vooral een skigebied dat jaarlijks een vaste groep wintersporters aantrekt. Het resort wil niet concurreren met andere resorts en behoudt liever de authentieke charme dan dat ze grote hordes wintersporters aantrekken, zoals de grotere resorts zoals Lake Louise en Whistler Blackcomb.

Op wintersport naar Whitewater

Op dit moment weet Whitewater nog redelijk onder de radar van het grote publiek te blijven, maar door een paar grote prijzen voor beste sneeuw komt het skigebied steeds meer onder de aandacht.

De nieuwe eigenaren ontwikkelen het resort maar mondjesmaat, maar richten zich liever op de puristen en echte die-hard skifanaten. De mantra van het resort blijft “puur, eenvoudig en echt”.

In het skigebied is er een redelijk gelijkmatige verdeling van pistes voor beginners (10%), gevorderden (31%) en ervaren skiërs en snowboarders (47%) en 11% voor de experts.

De introductie van de Glory Ridge driepersoons stoellift over de achterkant van het resort zorgde voor een grote veranderingen en verdubbelde de grootte van het skigebied. Ook werd daarmee de vertical van het gebied vergroot tot 623 meter.

Het Whitewater skigebied is een waar off-piste paradijs met steile hellingen, bowls, fantastische mogelijkheden om tussen de bomen te skiën en veel open plekken en chutes. Daarnaast zijn er glooiende delen voor beginners en geprepareerde cruisers. Het resort wordt tevens genoemd als de toegang tot een overvloed aan fantastisch backcountry terrein. Bekijk een video-impressie van Whitewater Ski Resort.

Voorzieningen en faciliteiten in WH2O

Volledig in lijn met de no-nonsense policy zijn de voorzieningen op Whitewater Ski Resort beperkt. Ga dus niet op wintersport naar Whitewater met de verwachting dat je kunt baden in luxe. De Whitewater Lodge is heeft een heerlijk terras en voor een goede lunch kun je terecht in het Fresh Tracks Café. Ook voor het eten geldt “puur, eenvoudig en echt”. Je krijgt goed eten tegen zeer redelijke prijzen en dat wordt gewaardeerd door de gasten.

Verder zijn er een ski-en snowboardverhuur te vinden, een winkel, skischool en een kinderopvang.

Bereikbaarheid Whitewater Ski Resort

Whitewater Ski Resort maakt deel uit van de Powder Highway van British Columbia en ligt langs de hellingen van Ymir Mountain in de Selkirk Mountains, een gebied dat bekend staat om de overvloedige droge sneeuw.

De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is die van Spokane in de staat Washington (USA), maar vanuit Calgary is Whitewater goed te bereizen als je de Powder Highway aflegt.

Accommodatie en het stadje Nelson

Aangezien er bij Whitewater zelf nog geen accommodatie beschikbaar is, zijn alle bezoekers aangewezen op de beschikbare hotels, motels en hostels in Nelson. Een belangrijk pluspunt is dat deze zeer goed betaalbaar zijn en hiervan wordt door de bezoekers van het skigebied dankbaar gebruik gemaakt.

Nelson is een klein provinciestadje met een rijke mijnwerkersgeschiedenis en kan met recht de erfgoedhoofdstad van BC worden genoemd. De stad staat vol met goed geconserveerde gebouwen van rond de eeuwwisseling. Het mooist is toch eigenlijk wel de historische sfeer op Baker Street.

De stad is historisch, maar heeft tegelijk een leuke hippiecultuur. Nelson is een mix van leuke boetiekjes, hippie tearooms, gezellige restaurantjes, kunstgalerietjes en biologische winkels.

Waarom naar Whitewater en Nelson?

Op wintersport naar Whitewater ga je niet voor de luxe, voor grote drukte evenmin. Hier ga je naartoe voor de geweldige sneeuw, om te skien en snowboarden, om de geweldige sneeuwhellingen aan de achterkant van het resort te bedwingen.

Whitewater is rauw, een bestemming voor de echte liefhebbers. Poespas tref je hier niet aan. Juist hierdoor zijn de liftpassen, het eten en de skischool betaalbaar gebleven, waar de prijzen op concurrerende resorts de pan uitrijzen.

De skiresort van Whitewater heeft tal van plannen om meer liften en terrein toe te voegen, alsmede accommodatie aan de voet van de berg, of misschien wel langs de pistes. Mijn advies? Houd dit skigebied ABSOLUUT in de gaten!

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

Wij maken gebruik van cookies