Confrontatie met grote witte haai in Minas Basin, Nova Scotia

witte haai Minas Basin Nova Scotia

Twee vissers op het Minas Basin kregen afgelopen dinsdag de schrik van hun leven. Een grote witte haai, zoals Jaws, ging bijna aan de haal met hun vangst.

Het Minas Basin is een baai ten westen van Nova Scotia en maakt deel uit van de Bay of Fundy,  waar de grootste getijdenverschillen ter wereld zijn.

Grote witte haai in Minas Basin

Ken Dill en zijn broer waren op dinsdagmiddag lekker met een klein bootje van ongeveer 2,5 meter aan het vissen in de buurt van het plaatsje Walton. Ze hadden net een paar flinke zeebaarzen gevangen en hadden deze aan een touw in het water gehangen om ze vers te houden.

“Plotseling kwam de haai aan de oppervlakte en nam beide baarzen in zijn bek,” vertelt Dill aan News 95.7. De haai was fanatiek te werk gegaan, waardoor het kleine bootje flink was gaan schudden en er van alles overboord was gevlogen. Het enige wat beide mannen konden doen was de adem inhouden en afwachten hoe het zou aflopen.

Dill schat dat de haai zo’n 2,5 tot 3 meter lang is geweest. “Ik zag de witte haai pas toen hij onze vangst probeerde te bemachtigen. Ik had hem zo kunnen aanraken, want ik zat achterin de boot.” Beide mannen hadden de adrenaline wel even door hun lichaam voelen gieren, maar hebben niet gevreesd voor hun leven.

De haai had het touw niet kunnen breken om de vangst mee te sleuren. Na ongeveer een halve minuut had de haai het gevecht opgegeven, maar bleef de boot nog wel even volgen.

Dill wist van tevoren al wel dat er haaien in het Minas Basin zwemmen en had er in het verleden al weleens een gezien. Een toch wel beetje ’intieme’ ontmoeting zoals deze was wel een beetje té. Toch laat hij zich door deze ervaring er niet van weerhouden om vaker op zee te gaan vissen. Hij had voordat hij naar de studio kwam voor het interview alweer een vistochtje ingepland: “Ik ga er vanmiddag weer vissen,” zei hij.

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies