Writing on Stone Provincial Park, Alberta

Writing On Stone Provincial Park Alberta

Vlakbij de grens van Alberta met de Amerikaanse staat Montana, op zo’n 100 kilometer ten zuidoosten van Lethbridge, ligt het Writing on Stone Provincial Park. In het park zijn meer dan 50 rotstekeningen gevonden van de Blackfoot Native Americans, die dateren uit 7000 voor Christus en daarmee tot de oudste behoren van heel Noord-Amerika. Parks Canada heeft het park genomineerd bij UNESCO als Werelderfgoed.

Niet alleen is het park van enorme spirituele betekenis heeft voor de Blackfoot-indianen die generaties lang op de Great Plains hebben gejaagd en gereisd, ook de natuur in het park is geweldig mooi. Dit provincial park is met zijn oppervlakte van 17,8 vierkante kilometer het grootste stuk geconserveerde prairie van Alberta. De traditionele cultuur van de Blackfoot is gebaseerd op een lange en intieme relatie met dit landschap en maakt nog steeds deel uit van de dagelijkse gebruiken.

Rotstekeningen in Writing on Stone Provincial Park

De rotstekeningen en rotsschilderingen van de First Nations die de steile zandstenen kliffen van het park bedekken, worden beschermd als een spirituele erfenis. Het Writing on Stone Provincial Park werd na de archeologische vondsten in 1977 opgericht om één van de grootste concentraties van rotsschilderingen op de Noord-Amerikaanse Great Plains te conserveren. Bekijk de video van Alberta Parks.

De afgelegen locatie is alleen een minpuntje. Aangezien er niet veel te doen is in deze omgeving, moet je echt alleen hiervoor naar de ‘outback’. Wel is het een ontzettend leuke dagtrip of tweedaagse trip vanuit bijvoorbeeld Waterton Lakes National Park.

In het park vind je veel hoodoos en rotsbogen waarlangs je schitterend kunt wandelen. Het park heeft een uitgesproken natuur en ook kun je langs de vruchtbare oevers van de Milk River beren, poema’s en ratelslangen tegenkomen.

Wees wel voorzichtig als je de rotstekeningen bekijkt, want beschadiging kan je komen te staan op een boete van $ 50.000 en een gevangenisstraf van een jaar.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van Alberta

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies