Yellowknife, noorderlicht hoofdstad van de wereld

Yellowknife noorderlicht aurora

Yellowknife is voor veel mensen ‘die stad die afgelegen in het verre noorden ligt’. “Daar heb je niets te zoeken. Je bent er verstoken van alle gemakken en er is niets te doen“, zo luidt het vooroordeel.

Maar wacht, Yellowknife ligt noordelijk, erg noordelijk….helemaal in de Northwest Territories. En dat betekent noorderlichten! En bij wie staan die noorderlichten nou niet op z’n bucketlist?!

Iedereen wil graag ooit in zijn leven zien hoe de dansende lichten de nachtelijke hemel sieren, liefst in verschillende kleuren.

Yellowknife, NWT, noorderlicht hoofdstad van de wereld

Yellowknife is de hoofdstad van het territorium Northwest Territories. Ter vergelijking: Reykjavik in IJsland, ligt ongeveer op dezelfde breedtegraad van de evenaar en dus zeer noordelijk. Dit betekent dat bij enige zonneactiviteit de noorderlichten niet van de lucht zijn.

De noordelijke ligging maakt Yellowknife tot een bedevaartsoord voor toeristen die de aurora borealis in levenden lijve willen zien. Aangezien hier op deze breedtegraad enorm veel landoppervlak is (in tegenstelling tot IJsland dat wordt omgeven door zee), zijn er enorm veel mogelijkheden om hier je ultieme noorderlichtreis te beleven.

Verschillende verblijfplaatsen om het noorderlicht te bekijken

Hoe wil je het hebben? Ben je avontuurlijk ingesteld? Wil je wel enige luxe tijdens je verblijf? Of wil je liever winterkamperen?

Door vlak buiten Yellowknife te verblijven, kun je het avontuur opzoeken. Blachford Lake Lodge is een uitstekende plek om in de wildernis van de noorderlichten te genieten. Hier kan je verblijven in de main lodge met redelijk comfort. Je kan ook verblijven in een van de cabins waar je ’s nachts lekker warm ingepakt voor de deur kan gaan zitten om te genieten van het noorderlicht.

Aurora Village is een andere optie. Hier kan je in de main lodge verblijven, maar ook in een tipi overnachten. Overdag kan je op pad gaan met een hondenslee, gaan snowshoe-en of wandelen in deze schitterende omgeving.

Yellowknife heeft een internationaal vliegveld en is goed te bereiken. Lees meer over het Noorderlicht in Canada.

Zie de lucht ontploffen in levendige kleuren van rood-, blauw- en groentinten

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies