7 Zomeractiviteiten in Whistler

Zomeractiviteiten in Whistler

Tijdens de zomer is een bezoek aan de wintersportplaats Whistler net zo leuk, zij het niet nog leuker, dan in de winter. De schitterende bergen, de heerlijk frisse berglucht en de vele mogelijkheden voor zomeractiviteiten in Whistler maken het dorp tot een geliefde bestemming, zowel voor Canadezen zelf als voor buitenlandse toeristen.

Gelegen op slechts een uurtje rijden vanaf de stad Vancouver, is Whistler met name voor Vancouverites (de inwoners van Vancouver) een heerlijke plek om de drukte van het stadleven even te ontvluchten. De goede bereikbaarheid tijdens de winter maakt het eenvoudig tijdens het weekend te gaan skiën in Whistler. Tijdens de lange zomers is Whistler een heerlijke bestemming om te gaan wandelen, mountainbiken, ziplinen, raften, wielrennen of gewoon van de prachtige omgeving te genieten.

7 zomeractiviteiten in Whistler

Ik zet de leukste zomeractiviteiten in Whistler voor je op een rijtje.

Ziplining is natuurlijk nergens zo mooi als tussen de torenhoge bergpieken van Whistler. Een echte aanrader is de ziplining tour met Ziptrek Eco Tours. Deze duurt drie uur lang waarbij je een traject van vijf verschillende ziplines afwerkt die heen en weer gaan tussen Whistler Mountain en Mount Blackcomb.

Een van deze ziplines daalt maar liefst 90 meter in hoogte en een andere is wel 800 meter lang! Neem tijdens het ziplinen zeker je Gopro camera mee, maar bevestig deze wel op je helm, want anders glijdt hij gegarandeerd uit je handen, van het angstzweet welteverstaan.

Mountainbiken is een van de populairste zomeractiviteiten in Whistler. Waar je ook maar kijkt zie je fanatieke fietsers die een steile beklimming niet schuwen om vervolgens met een duizelingwekkende snelheid te downhillen.

In de directe omgeving van Whistler zijn talloze afdalingen en trajecten voor alle niveaus. En ben je niet in Whistler om te mountainbiken? Dan adviseer ik je sowieso het gewoon eens te proberen. Het is écht supervet! TIP: hou wel je ogen op de paden, want ik heb zelf geprobeerd tegelijkertijd van de omgeving te genieten en dat was zeg maar ‘niet helemaal goed gegaan’.

De Peak 2 Peak Gondola is natuurlijk een moetje, niet alleen als je én Whistler Mountain en Mt Blackcomb wilt zien, maar ook als je van de prachtige uitzichten wilt genieten. Dit technische hoogstandje is na de Olympische Spelen het eerste dat mensen met Whistler associëren.

Zelfs de mensen met hoogtevrees, zoals ik dat ook ooit had, overwegen op het laatste moment toch maar een overtocht te maken. En ik kan je garanderen: je krijgt er echt geen spijt van. Het uitzicht in combinatie met de zeer windbestendige gondels geven je een herinnering die je de rest van je leven bijstaat! Lees meer over de Peak 2 Peak Gondola.

Geniet van het wildlife.  Vaak zie je vanuit de Peak 2 Peak gondel beren foerageren op de berghellingen. Wanneer je gaat wandelen zie je as je goed oplet ook korhoenders, herten en wellicht zelfs een eland, hoewel die liever de rust opzoeken.

Wandelen tussen de sneeuwmuren. Ja, inderdaad! Zelfs tijdens hartje zomer kun je in Whistler tussen de sneeuwmuren wandelen en kunnen de fanatiekelingen zelfs zomerskiën. Het is een beetje vreemd om in je korte broek op teenslippers langs deze sneeuwwallen te wandelen, maar het kan echt. Hoe hoger je komt, hoe hoger de sneeuw!

Tijdens mijn eerste bezoek aan Whistler, jaren geleden, was het in het dorp in het dal ruim 20 graden. Grootmoedig stapte ik in de gondel Whistler Mountain op. Boven aangekomen lag er natuurlijk sneeuw.  Nog steeds optimistisch stapte ik in de Peak 2 Peak en eenmaal op Mt. Blackcomb stond ik op een gegeven moment in enkeldiepe sneeuw. En dat was het moment waarop mijn reisgenoten begonnen te lachen. Zij wisten dit natuurlijk al van tevoren. Goeie grap, maar echt niet relaxed! TIP: ga NOOIT op je slippers de berg op! Ik had heel blauwe tenen bij terugkomst beneden.

Ga golfen in Whistler. Wanneer je wel houdt van een potje golf, dan is dit absoluut een van de betere zomeractiviteiten in Whistler.  In de directe omgeving van het dorp zijn er vier kampioenschapsgolfbanen beschikbaar. Wat is er mooier dan golfen in het decor van de ruige Coast Mountains van British Columbia?

Bezoek de Whistler Farmers Market. Elke zondag van 11-16 uur wordt deze farmers market georganiseerd om de lokale producten, ambachten en diensten te promoten voor zowel locals als voor bezoekers van Whistler.

Een bezoek aan de markt is zeer aan te raden als je lekkere trek hebt! Geniet van verse cinnamon rolls, gefrituurde aardbeien-rabarberbroodjes of heerlijk vers fruit. Daarnaast zijn er leuke kramen met bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden, lokale artiesten en muzikanten. De markt wordt georganiseerd in Whistler Upper Village.

Bekijk alle highlights en bezienswaardigheden van British Columbia

Gerelateerde berichten

0 Reacties

Geef een reactie

Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *

Wij maken gebruik van cookies